Solistul britanic Morrissey cântă la Bucureşti pe 14 octombrie


    Morrissey va concerta la Sala Palatului pe 14 octombrieFoto: Getty
Morrissey va concerta la Sala Palatului pe 14 octombrieFoto: Getty

Interpretul şi compozitorul britanic Morrissey va concerta la Sala Palatului din Bucureşti, pe 14 octombrie, în cadrul turneului său european, care va începe în Marea Britanie, în luna septembrie, potrivit site-ului oficial al artistului.

Steven Patrick Morrissey, cunoscut sub numele de scenă Morrissey, va susţine patru concerte în Marea Britanie, ajungând apoi în Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Italia, Slovenia şi Ungaria. Potrivit paginii de internet morrissey-solo.com, după concertul de la Bucureşti, acesta va ajunge în Macedonia.

Preţul biletelor pentru evenimentul din Capitală variază în funcţie de distanţa faţă de scenă, respectiv 120 de lei, 145 de lei, 190 de lei, 220 de lei şi 260 de lei. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul eventim.ro, şi prin reţeaua de magazine afiliate acestuia, informează organizatorii, Events.

Morrissey, unul dintre cei mai influenţi artişti britanici

Steven Patrick Morrissey s-a născut în Davyhulme, Manchester, Marea Britanie.  În 1982, începe să colaboreze cu chitaristul şi compozitorul local Johnny Marr. Celor doi li se alătură curând colegii de şcoală ai lui Marr, Andy Rourke (bas) şi Mike Joyce (tobe) şi cântă sub numele The Smiths.

Grupul a lansat şase albume de studio şi mai multe single-uri de succes, între anii 1983 - 1987. Trupa a făcut valuri atât în ​​Anglia, cât şi în Statele Unite, fără a ajunge aici în mainstream, dar frecvent difuzată de posturile de radio pentru tineret.

Membrii trupei The Smiths s-au despărţit în 1987, din cauza unui conflict dintre Morrissey şi Marr.

Anul următor, Morrissey s-a lansat solo, cu albumul "Viva", bine primit de fani şi de critici depotrivă, care urcă până pe locul 48 în topurile americane. Parcursul său pe cont propriu înregistrează chiar o notorietate mult mai mare în Statele Unite decât avusese vreodată trupa The Smiths.

Cel mai mare triumf este "Your Arsenal" (1992), nominalizat la Grammy pentru cel mai bun album alternativ. Urmează două albume cu mai puţin succes comercial, "Southpaw Grammar" (1995) şi "Maladjusted" (1997).

Tot în 1997, Mike Joyce, fostul baterist The Smiths, îi acţionează în justiţie pe Morrissey şi Marr şi obţine redevenţe pentru compoziţie.

Turneul "Oye Esteban" (1999 - 2000) prinde foarte bine în America Latină, iar Morrissey revine în 2004 cu discul "You Are the Quarry". Jesse Tobias, fostul chitarist al formaţiei Red Hot Chili Peppers, i se alătură pentru câteva luni, colaborând la "Ringleader of the Tormentors" (2006), produs de un alt fost asociat al lui Bowie, Tony Visconti, iar la scurt timp de aniversarea de 50 de ani a lui Morrissey vede lumina zilei şi "Years of Refusal" (2009).

George Burcea in Wednesday jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
cub daniel onoriu png
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
image
image
image
image
image
image
Pamela Anderson jpg
oana roman si marius elisei
cub paula iorga 1 png
cub daniel onoriu png
Victor Pițurcă Vica Blochina
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg