Sting, acuzat de vrăjitorie în Italia

Ultima actualizare:

Scandal! Parlamentarii italieni au refuzat să dea o recunoaştere legală metodei de producere a vinului biodinamic folosită de cântăreţul Sting la podgoriile lui din Toscana.

Sting şi soţia lui, Trudie Styler, au cumpărat podgoriile în 1999. Fotografii: Instagram
Sting şi soţia lui, Trudie Styler, au cumpărat podgoriile în 1999. Fotografii: Instagram

Metoda controversată pe care Sting (70 de ani) o utilizează pentru producerea vinului e considerată ”vrăjitorie” de experţii din Italia. Starul foloseşte balegă, intestine de animal şi coarne de vacă, se ia după mişcarea stelelor şi socoteşte pământul drept ”organism receptiv viu” în procesul de fabricaţie.

Sting, care are o avere de 550 de milioane de dolari, produce 150.000 de sticle de vin biodinamic pe an după această metodă. Parlamentarii italieni, faimoşi în protejarea produselor alimentare şi a vinurilor naţionale, au blocat recent un amendament care ar fi dat garanţii legale metodei folosite de Sting, tot mai populară.

Metoda, creată de filosoful ocult Rudolf Steiner, în anii 1920, a fost adoptată şi de alţi 4.500 de fermieri, care s-au inspirat după tehnica utilizată de fostul lider al trupei de rock The Police. Datorită vinului biodinamic, Sting a fost inclus în topul 100 al producătorilor de prestigioasa revistă ”Wine Spectator”.

Viile sunt cultivate şi îngrijite după calendarul lunii
Viile sunt cultivate şi îngrijite după calendarul lunii

Produce 150.000 desticle de vin pe an  

Metoda pe care o foloseşte interzice folosirea pesticidelor şi a îngrăşămintelor chimice în podgorii. Se aplică doar fertilizatori naturali. Coarnele de vaci se umplu cu bălegar şi se îngroapă iarna, apoi se scot, iar fertilizatorii obţinuţi şi cu ajutorul celorlalte produse animale enumerate mai sus se împrăştie în podgorii. De asemenea, se urmăresc calendarul lunar şi stelele pentru a ţine cont de influenţele astrologice asupra viei, ceea ce e considerat o pseudoştiinţă. Laureatul Nobel, Giorgio Parisi (73 de ani), a comparat metoda cu mişcarea antivaccinistă, ”pură vrăjitorie”. Însă unii recunosc că vinul obţinut e de calitate superioară.

Casa cu piscină a starului, din Toscana
Casa cu piscină a starului, din Toscana

Sting şi soţia sa, Trudie Styler, de 68 de ani, au cumpărat podgoriile din Il Palagio, Toscana, în 1999. Artistul, câştigător de 17 ori al premiilor Grammy, şi-a vândut recent catalogul muzical cu 350 de milioane de dolari companiei Universal Music Publishing. Muzicianul, care a lansat hituri, solo şi cu The Police, cum ar fi „Roxanne”, „Every Breath You Take”, „Shape Of My Heart”, a vândut peste 100 de milioane de albume de-a lungul carierei.

     Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
FotoJet (22) jpg
vedetă pe covorul roșu  foto   Shutterstock(1) jpg
FotoJet (19) jpg
vrajitoare 0 jpeg
FotoJet (18) jpg
theo rose alex leonte jpg
alina sorescu are un videoclip nou jpg
image
actualitate.net