Tarantino ştia despre agresiunile lui Weinstein: "Am ştiut şi nu am făcut nimic pentru a-l opri"

21 octombrie 2017
article img
Tarantino şi Weinstein au lucrat împreună de nenumărate ori Foto:Getty

Directorul de film şi producătorul Quentin Tarantiono rupe tăcerea în cazul Weinstein şi mărturiseşte că nu a luat atitudine, deşi ştia foarte bine care sunt obiceiurile nesănătoase ale colegului său de breaslă.

Quentin Tarantino a recunoscut public că ştia, de decenii întregi, despre comportamentul şi acţiunile îndoielnice ale lui Weinstein, potrivit independent.co.uk. Directorul a recunoscut că nu a făcut nimic pentru a proteja femeile care îi treceau pragul lui Weinstein şi care erau hărţuite de acesta, deşi "ştia mai mult decât era necesar pentru a acţiona împotriva lui". Într-un interviu recent, Tarantino mărturiseşte că regretă profund faptul că nu a luat atitudine şi a ignorat informaţiile pe care le avea referitor la colegul său cu care a lucrat la relizarea unor filme renumite, printre care se numără şi "Pulp Fiction". "Erau mai mult decât zvonuri sau decât o simplă bârfă, iar eu ştiam foarte bine că a făcut unele dintre lucrurile aduse în discuţie public. Mi-aş fi dorit să fac ceva, dar dacă făceam lucrul care trebuia, atunci nu aş mai fi lucrat deloc cu el", a declarat Tarantiono publicaţiei New York Times. A adăugat că îţi aminteşte că o prietenă de-a sa pe nume Mira Sorvino i-a povestit cum Weinstein i-a făcut avansuri şi a atins-o. "Nu mi-a venit să cred că face aşa ceva în mod direct, dar am crezut că avea o atracţie pentru Mira şi, pentru că era atât de fascinat de ea, a făcut acest lucru", relatează Tarantino. 

Pe 19 octombrie, departamentul de poliţie din Los Angeles a anunţat începerea unei anchete pentru a stabili dacă Weinstein a violat un model italian, al cărui nume rămâne necunoscut, în anul 2013. Reprezentanţii lui Weinstein au declarat că producătorul nu este disponibil şi că nu doreşte să facă comentarii pe marginea subiectului, dar că respinge prompt acuzaţiile aduse.