Tenorul de la Eurovision, premiat de văduva lui Pavarotti

Ultima actualizare:

    Alin Stoica, solistul Operei Naţionale Bucureşti, are o poveste de viaţă  copleşitoare. Mama i-a murit când avea doar 6 ani, iar tatăl l-a părăsit
Alin Stoica, solistul Operei Naţionale Bucureşti, are o poveste de viaţă copleşitoare. Mama i-a murit când avea doar 6 ani, iar tatăl l-a părăsit

Tenorul cu voce de aur de la Opera Naţională Bucureşti, Alin Stoica (31 ani), are o poveste de viaţă impresionantă. Mama a plecat la Ceruri pe când el avea doar 6 ani, iar tatăl l-a părăsit. A fost crescut de bunici, pe care i-a considerat adevăraţii părinţi. Alin Stoica a cântat şi în finala naţională Eurovision, alături de trupa rock Trooper.

Alin Stoica, surpriza de anul acesta a finalei naţionale Eurovision, alături de trupa de rock Trooper, ascunde în spatele zâmbetului o mare dramă. Tenorul cu voce de aur de la Opera Naţională Bucureşti a fost crescut de bunici, după ce mama lui a murit la doar 27 de ani. Avea doar 6 anişori, când s-a produs tragedia. Suferinţa lui a fost dublată şi de faptul că tatăl său l-a părăsit, pentru a-şi întemeia altă familie.  Alin are un frate şi o soră vitregi, pe care i-a văzut foarte rar, la fel ca pe tatăl său, căruia nu îi poate spune… tată.

A avut parte de o educaţie solidă, căci bunicul a fost  fost inginer de aviaţie militară, iar bunica lui a lucrat ca învăţătoare. În gimnaziu a făcut parte dintr-o clasă de elevi supradotaţi cu profilul de matematică-informatică. În 2001, destinul i s-a schimbat brusc, atunci când naşa lui l-a dus la o profesoară de canto. ”Cei care m-au crescut şi mi-au devenit părinţi sunt bunicii din partea mamei. Bunicul meu a murit, acum o lună şi jumătate, pe 21 ianuarie, la 76 de ani. Era bolnav. Am pierdut un om care m-a educat şi mi-a oferit totul. Nu a cântat, dar avea voce. A iubit muzica toată viaţa lui şi m-a susţinut. Joi mi-am îngropat bunicul, iar vineri eram în drum spre Iaşi, unde am cântat în semifinala Eurovision, alături de Trooper. A fost greu, dar cumva a fost bine că nu m-am oprit. Am fost înconjurat de oameni, ceea ce m-a ajutat mult mai mult, decât dacă aş fi stat acasă şi aş fi văzut cât de goală e casa fără el”, a mărturisit Alin Stoica, pentru Click! Pe scena Eurovision a ajuns datorită prieteniei pe care o are cu solistul trupei Trooper, Alin Dincă, care i-a propus această colaborare. ”Am mai cântat cu ei în concerte. Dar chiar şi eu l-am invitat pe solistul trupei Trooper, pe Alin, într-un concert de canto clasic. Şi el a luat lecţii de canto şi ne-am gândit că nu ar fi rău să ne unim forţele pentru Eurovision. Am zis că o să ne aducă şi puţină promovare şi a ieşit mai bine decât speram. Am  luat locul 2 la public după Laura Bretan şi asta spune mult. Dar ştim cu toţii ce se întâmplă la Eurovision şi am depăşit situaţia”, ne-a mai spus tenorul Alin Stoica. 

La operă, el va putea fi văzut, în mai-iunie, în spectacolul ”Cavaleria Rusticană”, iar pe 17 aprilie va cânta în concertul lui Placido Domingo Jr, de la Sala Palatului, unde va urca pe scenă şi Laura Bretan, fosta lui rivală de la Eurovision. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net