Tragedie în lumea cinematografică! Fiica lui Charlie Chaplin, Josephine Hannah Chaplin, a murit la 74 de ani

Ultima actualizare:

Tragedie în lumea cinematografică! Josephine Chaplin, actriță și al șaselea dintre cei 11 copii pe care i-a avut legendarul Charlie Chaplin, a murit pe 13 iulie la Paris, la vârstă de 74 de ani. 

Fiica lui Charlie Chaplin, Josephine Hannah Chaplin, a murit la 74 de ani
Fiica lui Charlie Chaplin, Josephine Hannah Chaplin, a murit la 74 de ani

Fiica lui Charlie Chaplin a murit la 74 de ani

Marea actriță s-a stins din viață în Carnet Du Jour, Franța, însă familia nu a făcut momentan public motivul decesului. De-a lungul timpului Josephine Hannah Chaplin și-a croit drumul în lumea cinematografiei alături de mari nume ale industriei. Fiica legendarului Charlie Chaplin s-a remarcat printr-o serie de interpretări memorabile.

A trăit mult timp departe de lumea frenetică a Hollywoodului, în capitala romantismului, Paris, acolo unde Josephine și-a adus contribuția inestimabilă în industria filmului francez, potrivit The Hollywood Reporter. 

În anul 1972, tânăra Josephine a fost prezentă în distribuția filmului „Escape to the Sun," regizat de maestrul Menahem Golan. Pelicula, o dramă captivantă, spune povestea unui grup de oameni care încearcă să evadeze din Uniunea Sovietică, găsindu-se prins în vâltoarea antisemitismului și a represiunii politice. Filmul a reprezentat o oportunitate de a colabora cu talentatul actor Laurence Harvey.

Talentul său a continuat să impresioneze publicul și în pelicula „L'odeur des fauves" (1972), unde a evoluat alături de nume de renume, precum Vittorio De Sica și Maurice Ronet. Cu o chimie de necontestat, Josephine a reușit să aducă o adâncime emoțională fiecărui personaj pe care l-a interpretat.

În anii ce au urmat, a luat parte la producții notabile, cum ar fi „The Bay Boy" (1984), unde a jucat alături de Liv Ullmann și Kiefer Sutherland, și într-o versiune germană a filmului "Jack the Ripper" (1976), unde l-a avut ca partener pe celebrul Klaus Kinski.

Pentru a-și consolida poziția ca actriță de calibru, Josephine a acceptat să interpreteze un rol iconic într-o miniserie despre viața celebrului scriitor Ernest Hemingway. Aceasta a dat viață personajului Hadley Richardson, prima soție a lui Hemingway, și a strălucit în această interpretare tulburătoare alături de talentatul Stacy Keach.

Nașterea sa în lumea filmului era previzibilă, având în vedere strălucita sa moștenire genetică. S-a născut în Santa Monica, pe 28 martie 1949, fiind al treilea dintre cei opt copii ai lui Charlie Chaplin și Oona O'Neill, actriță britanică și fiica renumitului dramaturg Eugene O'Neill, laureat al Premiului Nobel. Cuplul legendelor cinematografiei a trecut prin numeroase încercări, dar și-au găsit alinarea în iubirea pentru cei trei copii născuți înaintea Josephinei, Geraldine și Michael.

Josephine a jucat în filmele tatălui său

Tinerețea ei a fost marcată de apariții în filme semnate chiar de tatăl său, cum ar fi „Limelight" (1952) și „A Countess From Hong Kong" (1967). În același timp, a demonstrat că este o actriță talentată și independentă, colaborând cu regizori de prestigiu, precum Pier Paolo Pasolini în pelicula X-rated "The Canterbury Tales" (1972).

Stabilitatea și-a găsit-o în frumosul oraș al iubirii, Paris, unde a întemeiat o familie și s-a dedicat industriei filmului francez. Cu roluri impresionante în filme precum „Nuits rouges" (1974) și „À l'ombre d'un été" (1976), Josephine și-a conturat imaginea unei actrițe talentate și versatile.

Cu toate acestea, destinul a dus-o pe căi neașteptate. În anul 1978, vedeta și familia ei au fost implicați într-un incident bizar, în care doi bărbați au furat trupul și sicriul tatălui său, Charlie Chaplin, care trecuse în neființă în Elveția în ajunul Crăciunului. În ciuda situației tensionate, familia a ales să nu plătească răscumpărarea și, la 11 săptămâni după incident, rămășițele legendarei vedete au fost recuperate.

Viața și cariera lui Josephine Hannah Chaplin au fost marcate de succese cinematografice, încununate de roluri remarcabile. Cu încredere, frumusețe și talent, ea și-a învins propriile obstacole și a rămas mereu fidelă moștenirii familiei Chaplin.

În urma sa, lasă o familie îndurerată și o amprentă fantastică în lumea filmului francez. Înmormântarea va avea loc în Paris, într-un cadru intim al familiei, unde cei dragi îi vor aduce un ultim omagiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
ela craciun 3 jpg
Ramona Badescu jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net