Trupa coreeană MyName, în premieră la Bucureşti


    Trupa MyName concertează în premieră la BucureştiFoto: Arhiva personală
Trupa MyName concertează în premieră la BucureştiFoto: Arhiva personală

Fanii muzicii k-pop au parte de o nouă surpriză: trupa MyName va concerta în premieră la București pe 4 septembrie 2016. Evenimentul va avea loc la Palatul Național al Copiilor, biletele având prețuri cuprinse între 100 și 300 de lei.

Concertul trupei MyName, formată din cinci membrii, GunWoo, InSoo, SeYong, JunQ, and ChaeJin, face parte din turneul european 2016 MYNAME Euro Tour - MYNAME with MYGIRL şi va începe la ora 18.00. 

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-urile kpop-music.ro şi blt.ro. Mai sunt disponibile bilete la VIP, în valoare de 300 de lei, care include şi un meet and greet cu trupa MyName, şi cele la categoria Regular, în valoare de 100 de lei. 

Trupa MyName a fost înființată în anul 2011 și îi are în componență pe: GunWoo, InSoo, SeYong, JunQ, and ChaeJin. Single-ul de debut, intitulat „Message”, a fost lansat în octombrie 2011.

În anul 2012 a fost lansat primul album, „Hello & Goodbye” și, în același an formația a debutat pe scena japoneză cu o versiune nouă a single-ului „Message”, alături de o piesă nouă, intitulată „Summer Party.”Cel de-al doilea single lansat pe piața din Japonia se numește „What’s Up” și a fost promovat printr-o serie de concerte la Osaka și Tokio, la care au asistat peste 5000 de spectatori.

Pe 28 martie 2013, My Name a lansat primul album complet în Japonia, intitulat „We Are MyName.” Single-ul „We Are the Night” s-a clasat pe locul trei în Oricon Daily and Weekly Chart. Albumul a fost promovat prin trei concerte sold-out, susținute la Osaka, Nagoya și Tokio. Un nou album, intitulat „F.F.Y”, a fost lansat în Japonia în 2014 și a înregistrat vânzări de 19.473 de exemplare în prima zi de la lansare, clasându-se pe locul doi în Oricon Daily Chart.

Lansarea albumului a fost continuată de un turneu de șase concerte, desfăsurate sub numele „Live House Tour 2014.” În 2015, My Name a susținut un turneu de 8 concerte, înainte de a anunța noi lansări de albume în Coreea și Japonia. Cel de-al doilea album lansat în Coreea, se numește „Too Very So Much” iar albumul lansat în Japonia se numește „Without You” și a fost prefațat de single-ul „Stop the Time.”

Albumul s-a vândut în 34.879 de exemplare în prima zi de la lansare, iar piesa „Stop the Time” a fost aleasă pentru coloana sonoră a serialului Five Star Tourist, difuzat de postul de televiziune NTV.

Ce este K-pop-ul

Muzica K-pop se referă la scena muzicii pop din Coreea de Sud şi a început să fie populară în Asia în anii 1990, cu trupe precum Seo Taiji & Boys, H.O.T, Shinhwa şi Sechs Kies. Muzica K-pop a devenit din ce în ce mai populară la nivel internaţional din anii 2000, o dată cu apariţia curentului Hallyu. Tot mai multe trupe coreene au început să susţină concerte în afara Asiei. Formaţii precum Wonder Girls, 2en1, Big Bang, Super Junior şi Girl's Generation au devenit faimoase în America şi Europa. Momentul în care muzica K-pop a explodat pe piaţa internaţională a fost lansarea clipului "Gangnam Style" a lui Psy, singura piesă de pe Youtube cu două miliarde de vizualizări. Din 2012 până acum, trupele K-pop au un public din ce în ce mai mare şi susţin concerte în faţa a zeci de mii de fani în toată lumea. Formaţii precum EXO, BTS, f(x) sau 2en1 sunt menţionate de marile publicaţii de muzică şi apar în topuri internaţionale. 

Conform Rolling Stone, K-pop-ul este o muzică globală, o combinaţie între stilurile estice şi vestice, între pop, rock, hip hop şi electronică. Trupele de băieţi şi fete care activează pe scena coreeană pun accent la fel de mare pe partea vizuală şi pe partea muzicală. Coregrafiile sunt o parte centrală a K-pop-ului, iar orice trupă trebuie să aibă dansuri mai mult sau mai puţin complexe.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg