VIDEO Globurile de Aur 2015, sub semnul #JeSuisCharlie

simeon stalpnicul png
Un milion de persoane sunt asteptate să participe la marşul împotriva terorismului, la Paris. FOTO AP

Starurile de la Hollywood şi-au arătat susţinerea pentru victimele atentatului terorist desfăşurat miercuri 7 ianuarie la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo din Paris.

Evenimentele desfăşurate în Franţa spre finalul săptămânii precedente au fost comemorate şi de vedetele participante la ediţia din 2015 a Globurilor de Aur. Programate duminică, în aceeaşi zi cu marşul istoric anti-terorist din Paris, unde peste un milion de persoane, inclusiv şefi de stat sau prim-miniştri au mărşăluit pentru a omagia victimele teroriştilor, festivitatea a stat sub semnul logo-ului #JeSuisCharlie.

Vedetele şi-au manifestat susţinerea pentru victimele atentatului de la Charlie Hebdo

Vedete precum George Clooney, Amal Alamuddin, Diane Kruger, Hellen Mirren, Kathy Bates, Patricia Arquette sau Alexandre Desplat s-au afişat pe covorul roşu cu logo-ul lansat pe Twitter la scurt timp după sângerosul atentat de miercuri, 7 ianuarie în semn de respect pentru cei nevinovaţi care au sfârşit sub tirurile celor doi fraţi Kouachi.

image
Un milion de persoane au participat la marşul împotriva terorismului, la Paris. FOTO AP

Firul evenimentelor care au şocat întreaga lume

 • Miercuri, 7 ianuarie, 12 persoane au fost ucise în Paris, la sediul revistei Charlie Hebdo aflat pe Rue Serpollet nr.26, celebră pentru caricaturile la adresa Islamului. Două persoane mascate au intrat în clădire şi au tras în oamenii aflaţi în redacţie cu arme Kalaşnikov. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).
 • Cei doi suspecţi au fost identificaţi de Poliţia franceză. Fraţii Said Kouachi (34 de ani) şi Cherif Kouachi (32 de ani) după ce unul dintre ei şi-a uitat cartea de identitate în maşină.
 • Franţa îşi ridică la maximum nivelul de alertă - şi anume „alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.
 • Teroriştii au fost filmaţi în momentul în care au executat un poliţist care scăpase din sediul ziarului. Cei doi atacatori au tras asupra celui care reuşise să scape din clădire şi chiar dacă acesta se afla la pământ, rănit, au mers aproape de el şi l-au împuşcat în cap, după care s-au urcat în maşină şi au părăsit locul atentatului. Aceste imagini au cutremurat lumea, iar peste 100.000 de oameni ies în stradă în faţa Notre Dame de Paris în semn de respect şi solidaritate cu victimele atentatului.
 • Apare hastagul #JeSuisCharlie care pe Twitter doboară recordul de mesaje transmise, peste 3.5 milioane în 24 de ore.
 • Joi este declarată zi de doliu naţional în Franţa iar la ora 12.00, ora locală are loc un moment de reculegere în memoria victimelor iar seara luminile Turnului Eiffel sunt stinse.
 • Mai multe moschei au fost ţinta unor atacuri care nu s-au soldat însă cu victime, în trei oraşe din Franţa, începând de miercuri seara, după atentatul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, au anunţat joi surse judiciare.
 • Joi dimineaţă Amedy Coulibaly, înarmat cu o armă automată de foc deschide focul în sudul Parisului rănind doi poliţişti. Unul dintre ei, o femeie, moare în jurul orei 12.00 ora locală după ce este transportată la spital.
 • Căutarea fraţilor Said şi Cherif Kouachi, autorii atacului de la sediul Charlie Hebdo continuă pe străzile Franţei, oamenii raportând diverse locaţii în care se presupune că cei doi ar fi.
 • Vineri dimineaţă, într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne) situată la nord de Paris cei doi terorişti se baricadează împreună cu un ostatic, iar forţele armate franceze organizează o operaţiune de amploare pentru încercuirea locaţiei.
 • AFP anunţă că un nou atac armat are loc la Vincennes, o zonă situată la periferia estică a Parisului. Au fost luaţi 5 ostatici, după ce un bărbat înarmat a intrat într-un local cu specific evreiesc. Atacatorul ar fi cel care a ucis ieri o poliţistă, terorist care are legături cu fraţii Kouachi şi este identificat în persoana lui Amedy Coulibaly.
 • Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr. Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.
 • Vineri la ora 18.00, ora României, forţele militare franceze au început operaţiunea de capturare a celor doi terorişti responsabili de atacul de miercuri de la sediul revistei Charlie Hebdo şi simultan are loc descinderea la supermarketul din estul Parisului unde Amedy Coulibaly ţine cinci oameni ostatici.
 • La puţin după începerea acţiunilor în cele două puncte sensibile, cei trei terorişti, Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi sunt ucişi.
 • După aproape trei zile de teroare bilanţul este unul grav: 20 de oameni au murit.
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
bianca dragusanu
gyuri pascu si daniela marin
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
vladimir putin si bomba nucleara
Georgia Meloni FOTO Profimedia
TANC2 jpg
image
image
image
image
Madonna și noul iubit (2) jpg
gyuri pascu si daniela marin
viorel lis si oana lis
helena christensen Sursă: Profimedia
BeFunky collage (6) jpg
nadine 1 66676000 jpeg