VIDEO Italienii de la Maneskin, câştigătorii Eurovision, sunt acuzați de plagiat: "Nu am copiat pe nimeni"

Ultima actualizare:

    Trupa Maneskin, din Italia, a câștigat Eurovision 2021foto: EBU / Andres Putting
Trupa Maneskin, din Italia, a câștigat Eurovision 2021foto: EBU / Andres Putting

Grupul italian Måneskin, câştigător al concursului muzical Eurovision 2021, a fost acuzat că ar fi plagiat melodia "You want it, you’ve got it", a formaţiei The Vendettas. Muzicienii recunosc că există "similitudini", dar asigură că nu "cunoşteau acest cântec".

Joris Lissens, membru al grupului olandez The Vendettas, a afirmat pe 5 iunie, la postul RTL că melodia "Zitti E Buoni", cântecul câştigător la Eurovision 2021, este un plagiat după o piesă de-a sa.

Victoria De Angelis, basista grupului, intervievată de LCI despre asemănările cântecului "Zitti E Buoni" cu "You want it, you’ve got it", înregistrat în 1994, a răspuns: "Sincer, nu cunoşteam acest cântec. Poate există asemănări, dar este doar un riff de rock bun, foarte simplu. Dacă ascultaţi cântecul integral, puteţi auzi că este total diferit de al nostru. Nu am copiat pe nimeni. Am scris cântecul noastru acum cinci ani, când am început să cântăm împreună. Nici nu cunoaşteam această formaţie!". 

Solistul trupei, suspectat că a consumat droguri în timpul finalei

Formaţia italiană va lansa al doilea album "Teatro d'ira - Vol. I", vineri, 18 iunie. Italienii de la Maneskin au mai fost în centrul unei polemici, atunci când Damiano David, solistul trupei, a fost suspectat că a consumat droguri în timpul finalei. El a fost exonerat în urma unei anchete şi după ce a fost testat în acest sens, a anunţat European Broadcasting Union. Måneskin este primul grup care câştigă ESC în decurs de 15 ani, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical. Italia a participat prima dată la Eurovision în 1956. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câştigat concursul cu „Non Ho L'età”, iar Toto Cutugno s-a impus în 1990, cu „Insieme”. Din 1997 până în 2011, Italia nu a trimis reprezentanţi la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci ţări „mari plătitoare”.

Citește și:

EXCLUSIV Luminița Dobrescu, tranșantă: "Eurovision 2021, amprenta societății bolnave și agresive în care trăim". Ce solistă ar fi trimis în Olanda

Cine sunt italienii care au câștigat Eurovision la 30 de ani după Toto Cotugno. Ce semnificație are numele trupei, Maneskin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
banner shelly png
banner vica blochina png
Victoria Răileanu este însărcinată cu al doilea copil
banner ela crăciun png
Captură de ecran din 2024 04 23 la 12 10 33 logo png
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net