4 motive pentru care găteşte Bogdan de la El Negro
Pentru Bogdan Negroiu, liderul trupei El Negro, gătitul este aproape o artă. Scopul nu este „simplul gest de a mânca", ci plăcerea de a realiza ceva bun, bucuria pe care le-o face colegilor de apartament, relaxarea din timpul „muncii".
În casa în care locuiesc membrii trupei El Negro, sarcinile nu sunt foarte clar împărţite. „Eu...", spune Bogdan, liderul trupei, „gătesc 30% dintre locatari, adică o dată sau de două ori pe săptămână.
Daniel, toboşarul, 29%, ca să fiu tot eu în top", glumeşte. „Iar restul, evident, sub 29%, ca să fie şi toboşarul fericit". De ce gătesc băieţii? Niciodată de foame, ci doar de plăcere, atunci când vor să-şi facă surprize unii altora.
Bogdan face munca până la capăt şi le pune în farfurii colegilor
"Nu ne stresăm noi foarte tare de grija mâncării. Dacă e, bine, dacă nu, apelăm la clasica pâine prăjită cu unt, cu brânză cu dulceaţă, sau cu iaurturi. Asta e mâncarea noastră atunci când pe niciunul nu ne loveşte cheful şi inspiraţia gătitului", explică Bogdan.
Există patru motive pentru care îl vedem pe muzician la cratiţă: plăcerea de a-i ieşi ceva gustos şi apetisant, bucuria pe care le-o face celorlalţi, în al treilea rând îl relaxează, se poate gândi la ale lui, în acele momente.
Al patrulea motiv: "pot să fac şi versuri în timp ce gătesc", spune Bogdan. În general, el pregăteşte omletă cu spanac, pui cu legume sau paste. „Se fac super repede şi simplu, nici nu trebuie să ştii să aprinzi aragazul pentru aşa reţete", spune, râzând, liderul El Negro.
Pulpe de pui cu legume
Pulpele de pui se crestează şi se pun la rumenit, în tigaie. Se adaugă praz, ardei gras, roşii şi verdeţuri. Bogdan şi-a condimentat, bineînţeles, mâncarea, după gust.
„Păi noi ori suntem golani, ori nu mai suntem, adică ori gătim cu condimente, ori nu mai gătim”.
Nu are foarte mare dexteritate la tocat legume, spune că se uită de două ori înainte de a tăia