5 mistere ale morții lui Ioan Gyuri Pascu

Ultima actualizare:
Ieri se făceau  ultimele pregătiri  pentru funeralii
Ieri se făceau ultimele pregătiri pentru funeralii

A murit Gyuri cu zile? Cât de vinovat este medicul care a venit să-l consulte pe artist în fatidica noapte de duminică spre luni? Sunt doar câteva dintre întrebările care au stârnit, în ultimele două zile, un scandal monstru în jurul morţii îndrăgitului actor de 55 de ani din Divertis.

Vestea morţii lui Ioan Gyuri Pascu a căzut ca un trăsnet peste România, luni dimineaţa. În jurul orei 5, inima artistului a încetat să mai bată, în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita. În urmă cu două zile, a ieşit la iveală însă şi faptul că Pascu mai fusese consultat, cu doar două ore înainte, de un medic de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF). Desfăşurarea evenimentelor din acea noapte ridică în continuare semne de întrebare. Click! vă prezintă 5 mistere ale morţii artistului.

1) De ce nu i-a făcut medicul toate investigaţiile?

Doctorul de la Salvare care a ajuns la caz, puţin după ora 3, în noaptea de duminică spre luni, este în mijlocul acsetui scandal. Comisia de disciplină de la SABIF, întrunită ieri de urgenţă, a stabilit că acesta se face vinovat de faptul că nu a folosit trusele din dotarea maşinii. Mai précis, nu i-a făcut artistului o electrocardiogramă, deşi avea în dotare un  astfel de aparat. Această analiză i-ar fi putut arăta medicului faptul că ceva este în neregulă cu inima şi ar fi putut diagnostica un posibil preinfarct, în loc de atac de panică.

2) De ce medicul nu l-a dus la spital

O a doua greşeală pe care a făcut-o medicul, conform comisiei de disciplină, a fost aceea că nu a completat în fişa de intervenţie o informaţie vitală, aceea că artistul a refuzat să meargă la spital. Se pare că Gyuri ar fi spus ”urăsc medicii, nu vreau să merg la spital”, iar medicul a ascultat. ”Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declara că a propus acest lucru şi a fost refuzat”, se arată într-un comunicat remis de SABIF.

3) Cât de mult a ştiut medicul despre bolile de care suferea Gyuri Pascu?

Artistul nu era un om cu un trecut „curat” din punct de vedere medical. Acum şase ani, el a suferit un accident vascular cerebral, avea ceva probleme cu inima, mai ales din cauza greutăţii şi suferea de diabet. Oare a ştiut medicul despre toate acestea? L-a informat fosta soţie? Sau în vâltoarea evenimentelor s-a mulţumit să-i vorbească despre afecţiunile de moment?

4) Ce efect a avut medicamentul administrat?

Pascu a fost sfătuit să ia un diazepam, o pastilă „de liniştire”, potrivită pentru simptomele atacului de panică. De altfel, chiar fosta soţie i-ar fi spus doctorului că Gyuri a mai avut şi în trecut atacuri de panică. Două ore mai târziu însă, inima artistului înceta să mai bată. A lăsat în urmă multă durere, dar şi multe semne de întrebare.

5) Avea artistul şanse să scape cu viaţă?

E o întrebare care îi va urmări mult timp pe apropiaţii artistului. Specialiştii sunt împărţiţi: unii spun că dacă ar fi acceptat să meargă la spital, aşa cum medicul l-a sfătuit, investigaţiile de specialitate ar fi arătat tulburările de ritm cardiac de care se pare că suferea.

Click! spune

Medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu cu câteva ore înaintea morţii a fost sancţionat administrativ, conform Codului Muncii, cu reducerea salariului cu 10 la sută pentru următoarele două luni. Cele două greşeli pentru care a fost sancţionat sunt nefolosirea truselor din dotarea maşinii şi nereguli în completarea fişei de intervenţie. În plus, Comisia de disciplină de la Salvare a solicitat înaintarea dosarului de malpraxis la Colegiul Medicilor Bucureşti.

Se va odihni lângă părinţii şi sora lui

Miercuri seară, trupul neînsufleţit al artistului a ajuns la Agnita, oraşul său natal. Aici şi-a dorit să-şi doarmă somnul de veci, alături de părinţi şi de sora sa. “Aici îl aducem, pentru că el, după ce a murit mama lui, a vorbit cu fiica sa să-l aducă să-l înmormânteze în oraşul în care s-a născut”, ne-a declarat administratorul Cimitirului Evanghelic din Agnita. Familia, prietenii de-o viaţă, vecinii şi cunoscuţii îl vor conduce pe ultimul drum pe Gyuri, astăzi, la ora 12.00.

Artistul va  fi înmormântat  la Agnita
Artistul va fi înmormântat la Agnita

„Este un cimitir în proprietatea Bisericii Evanghelice, în care sunt înmormântaţi toţi cei ce nu sunt ortodocşi, deci evanghelici, reformaţi. Ioan Gyuri Pascu era reformat. Înmormântarea o s-o facă colegul meu, ungur reformat”, a declarat, pentru Agerpres, Reinhart Boltres, preot la Parohia Evanghelică din Agnita.


    Artistul va  fi înmormântat  la Agnita
Artistul va fi înmormântat la Agnita
image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net