5 mistere care planează asupra morţii lui Răzvan Ciobanu


    Aceasta este ultima fotografie cu Răzvan Ciobanu (dreapta) în viaţă. Imaginea a fost postată pe Instagram, cu câteva ore înainte de tragicul accidentFoto: Instagram
Aceasta este ultima fotografie cu Răzvan Ciobanu (dreapta) în viaţă. Imaginea a fost postată pe Instagram, cu câteva ore înainte de tragicul accidentFoto: Instagram

Şoc în lumea mondenă! Luni, în dimineaţa celei de-a doua zi de Paşte, vestea că a murit creatorul de modă Răzvan Ciobanu a lăsat pe toată lumea fără cuvinte. Designerul în vârstă de 43 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un teribil accident rutier, petrecut în judeţul Constanţa, nu departe de Năvodari. În urma lui, au rămas câteva mistere greu de desluşit, legate de circumstanţele în care s-a produs accidentul.

De ce a pornit la drum atât de devreme, după o noapte petrecută în cluburi?

Accidentul rutier a avut loc pe DJ 226, la intrare în localitatea Săcele, dinspre oraşul Năvodari, iar evenimentul a fost anunţat la Poliţie de un localnic, în jurul orei 7 dimineaţa. Surse din cadrul anchetei spun că, în momentul în care echipajele au ajuns la faţa locului, creatorul de modă era decedat de câteva ore. Se ridică întrebarea de ce a plecat atât de devreme la drum Răzvan Ciobanu? De ce nu a aşteptat să treacă efectul oboselii acumulate în noaptea petrecută în club, la distracţie?

De ce a mers atât de mult cu maşina pe câmp?

Conform comunicatului Poliţiei, ”cercetarea la faţa locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanţă de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuşti unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac”. Oare de ce şoferul Răzvan Ciobanu n-a putut controla maşina, mai ales că nu există urme de frânare? A adormit la volan sau a avut o problemă de sănătate, gen infarct sau accident vascular? Toate acestea vor fi lămurite numai în urma autopsiei. Necropsia efectuată de medicii legişti va stabili şi dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

De ce nu purta centura de siguranţă?

Poliţiştii spun că, întrucât şoferul a fost găsit în exteriorul autoturismului, concluzia a fost că nu ar fi purtat centura de siguranţă. Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a explicat într-o intervenţie la Digi 24: ”Cu siguranţă a fost vorba despre viteză mare, pentru că autoturismul a lovit mai multe obstacole. De asemenea, cu siguranţă Răzvan nu purta centura de siguranţă, pentru că altfel ar fi rămas în maşină. La cum arată maşina, partea stângă oarecum întreagă, airbag-urile sărite, dacă Răzvan purta centura, cu siguranţă era acum în viaţă. De multe ori conducătorii auto cuplează centura, dar prin spate, ca să păcălească poliţiştii şi ca să nu mai ţiuie senzorul specific. În această situaţie însă, în cazul unui accident, centura se transformă în praştie şi te aruncă efectiv de pe scaun. Nu mai ai nici un control asupra maşinii”, a spus pilotul.

Unde mergea?

Tatăl lui le-ar fi spus poliţiştilor că Răzvan Ciobanu se îndrepta spre Vâlcea, însă drumul pe care s-a produs accidentul nu duce spre Vâlcea. Una dintre apropiatele creatorului de modă, Vica Blochina, a povestit pentru Click! că Răzvan se grăbea să vină în Bucureşti.  ”Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Răzvan, mai ales că el nu consuma alcool, probabil a adormit la volan. El a venit prima zi de Paşte la mare şi tot în acea zi a şi plecat. El mi-a trimis mesaj, duminică (n.r – 28 aprilie) că «Am venit la mare, vreau să mă întorc acum» după care ultimul SMS de la el a fost la ora 20.00 când mi-a spus să îl sun, dar nu am auzit telefonul că eram în club, după care la ora 21.00 nu a mai dat nimeni de el”, ne-a povestit Vica, şocată de cele întâmplate.

Avea gânduri negre?

Unii s-au gândit că Răzvan ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor, mai ales că în ultima perioadă avea probleme financiare şi nici în viaţa personală nu îi mergea prea bine. ”Având în vedere datele preliminare privind dinamica accidentului, în special configuraţia drumului unde s-a produs, varianta unei sinucideri nu poate fi luată în calcul la acest moment”, se arată în comunicatul Poliţiei. În plus, maşina era împrumutată de la nişte prieteni, iar creatorul de modă avea de gând să ajungă şi acasă, la părinţi, de Paşte.


    Foto: Blitz
Foto: Blitz

Imaginile de la locul accidentului sunt şocante. Aşa arată Range Rover-ul condus de creatorul de modă
Imaginile de la locul accidentului sunt şocante. Aşa arată Range Rover-ul condus de creatorul de modă

A murit în Săptămâna Luminată

În popor se crede că în Săptămâna Luminată, denumită şi a Paştilor sau Albă – adică intervalul de timp dintre Înviere şi Duminica Tomii - cei care mor merg direct în Rai, uşile acestuia fiind larg deschise oricărui suflet. “Oricine este primit, astfel, în Împărăţia Cerurilor, indiferent de ce păcate a săvârşit în viaţă, căci totul i se va ierta în această perioadă. Această credinţă e reflectată şi în datinele vechi bisericeşti conform cărora în ziua de Înviere se scot ”Uşile Împărăteşti” ale altarului din biserici şi se pun deoparte, unde stau pe toată perioada Săptămânii Luminate”, spun preoţii. 

«Era un om puternic»

Răzvan Ciobanu, alături de Adina Buzatu
Răzvan Ciobanu, alături de Adina Buzatu

Vestea morţii lui Răzvan Ciobanu i-a şocat pe colegii lui din showbiz. ”Îmi pare atât de rău! Am avut multe prezentări alături de el. El m-a ajutat foarte mult, regret tot ce s-a întâmplat. A venit acum trei săptămâni la atelier la mine pentru o curea nouă, avea nevoie pentru că slăbise. El mă încuraja pe mine când ne-am întâlnit că o să fie bine, era mai optimist ca mine”, a spus Mihai Albu.

”Nu-mi vine să cred că viaţa lui s-a terminat atât de repede, într-un mod atât de tragic. Părerile de rău sunt inutile acum. Ne pare tuturor rău că ne despărţim de un om, de un designer bun. Din câte ştiu eu, nu era un vitezoman, efectiv nu ştiu cum s-a întâmplat. E trist că a plecat dintre noi atât de devreme. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus Cătălin Botezatu.

Creatoarea de modă Adina Buzatu îl văzuse pe Răzvan chiar cu o zi înainte. ”L-am văzut ieri pe stradă, dar eu eram în maşină, era în negru, dar nu e vreun semn sau ceva, el se îmbrăca mereu în negru. El venea permanent la magazin la mine. A avut nişte probleme personale, dar era un om puternic, el avea mai mult curaj decât alţii. A fost o persoană sinceră, el nu s-a ascuns. Ar fi spus dacă avea gânduri sinucigaşe, dar nu se pune problema de aşa ceva”, a spus creatoarea de modă la Digi24. 

Citește și:

Rănit în dragoste, Răzvan Ciobanu slăbise 50 de kilograme și era gata s-o ia de la capăt

EXCLUSIV Fostul iubit al lui Răzvan Ciobanu, șocat de moartea designerului

mihai voropchievici 1 jpeg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png