5 semne că mănânci mult zahăr

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vrei să ai un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi multă mişcare? Înseamnă că ai renunţat la dulciuri, produse despre care nutriţioniştii avertizează că au efecte nocive asupra organismului. Însă zahărul stă ascuns şi în alte alimente. Află dacă e cazul să-ţi revizuieşti total dieta.

Chiar şi pâinea, iaurturile, cerealele, mezelurile, sosurile sau ketchup-ul se află pe lista neagră a alimentelor care conţin zahăr. Desigur, în cantintăţi mult mai mici decât o prăjitură, însă demne de luat în seamă. Iar cel care te anunţă că ai depăşit limita consumului de zahăr este propriul organism, care te avertizează prin următoarele semne: 

  • Lipsa de energie

Dacă ai permanent o senzaţie de oboseală, cu siguranţă consumi prea mult zahăr. Alimentele bogate în zahăr îţi oferă pe moment energie, apoi vei rămâne fără vlagă pe tot parcursul zilei. Acestea cresc brusc nivelul insulinei şi de aceea pe moment ai energie, însă când nivelul acesteia scade, apare senzaţia de slăbiciune. 

  • Creştere în greutate

Zahărul nu induce o senzaţie de saţietate, iar cu cât consumăm mai mult, cu atât mai multe calorii furnizăm organismului. Zahărul declanşează eliberarea de insulină, care îl transportă la organele corpului, pentru a se folosi energia. Prin urmare, consumul excesiv de zahăr trimite un mesaj către creier pentru a produce mai multă insulină.  În acest caz, în timp, apare rezistenţa la insulină,  organismul nemaifiind capabil să reacţioneze la valorile normale şi nemaiputând să folosească zahărul după cum este necesar. Rezistenţa la insulină este legată de creşterea în greutate, obezitate şi diabet. 

  • Răceală şi gripă

Consumul excesiv de zahăr slăbeşte sistemul imunitar, acesta fiind vulnerabil la răceli, viruşi şi boli cronice. Dacă reduceţi consumul de zahăr, se diminuează riscul acestor probleme. 

  • Cearcăne şi probleme ale pielii

Nici pielea nu scapă de efectele nocive ale zahărului. Zahărul produce inflamaţii ale pielii, cum ar fi acnee, eczeme, uscăciunea tenului. Dacă reduceţi aportul de zahăr, aceste probleme vor dispărea. Potrivit specialiştilor, aportul excesiv de alimente dulci ar putea provoca, de asemenea, cearcăne şi pungi sub ochi. Ţine cont că zahărul interacţionează negativ cu colagenul şi elastina şi poate determina îmbătrânirea prematură a pielii. 

  • Depresie şi anxietate

Zahărul proate provoca schimbări bruşte de dispoziţie. Pe lângă depresie şi anxietate, poate să îţi înceţoşeze gândirea şi să determine apariţia stresului, conform www.alegesanatos.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
george burcea andreea balan fetitele ELLA CLARA jpg
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
image
actualitate.net
image
actualitate.net