9 lucruri pe care nu le ştiai despre Mihai Constantinescu

Ultima actualizare:
Mihai, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu
Mihai, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu

Despre Mihai Constantinescu a curs multă cerneală de-a lungul timpului. Generații întregi au crescut cu melodiile lui, i-au fredonat refrenurile, iar acum deplâng trecerea sa în nefiinţă. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre artistul nostru!

A cântat într-un cor de copii

Cu toate că nu a avut urmaşi, Mihai Constantinescu a iubit întotdeauna copiii. Când a fost mic a făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii, apoi a cântat multe melodii pentru aceştia și majoritatea au devenit șlagăre. Cea mai cunoscută dintre ele a fost ”O lume minunată”. Mai târziu, peste ani, avea să ajute mai mulți tineri să pășească în lumea muzicii.

Citeşte şi

Mihai Constantinescu a murit. Mesajele pline de durere ale fostei și actualei soții

Mihai Constantinescu a murit. Abia îşi revenise după patru luni de comă

A cântat în trupa Mondial

În tinerețe, Mihai Constantinescu a cântat în trupa Mondial, în care a intrat în anul 1964. Alături de grup și liderul acesteia, Mircea Drăgan, artistul a petrecut momente frumoase. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpuşa».

A avut aceeași profesoară cu Angela Similea și Dida Drăgan

Mihai, în tinereţe
Mihai, în tinereţe

Mai puțin se știe și că interpretul a urmat cursurilea Școlii Populare de Artă cu aceeași profesoară cu care au studiat Angela Similea și Dida Drăgan. Mihai Constantinescu a studiat canto la clasa Florica Orăscu, iar Marius Țeicu era corepetitor. Însă Mihai Constantinescu și Marius Țeicu au cântat împreună mai întâi în trupa Dixi ’67. Mihai era solist vocal, iar Marius era pianist. Tot Marius i-a recomandat lui Mihai să învețe să cânte la chitară.

 A absolvit facultatea de Sport

Ca și colegul lui, regretatul Dan Spătaru, și Mihai Constantinescu a fost o fire sportivă încă din tinerețe. Și de aceea, el s-a înscris la o facultate de gen. Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973 și ar fi putut fi un reputat profesor de sport. Însă, viața avea alte planuri pentru solistul nostru, care avea să cucerească inimile tuturor cu melodiile lui.

A cântat cu Modern Group

O perioadă a cochetat cu o renumită trupă de rock de la noi. După Mondial, Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, alături de care a stat o perioadă pe scenă. ÎNsă, Mihai s-a simțit mai aproape de muzica ușoară decât de rock și avea să plece din trupă.

 A cântat într-un trio muzical


    Mihai, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicufoto: Arhivă
Mihai, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicufoto: Arhivă

Mihai Constantinescu a făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care au mai făcut parte Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu, alături de care au obținut un succes de proporții pentru sfârșitul anilor 70.

A prezentat o emisiune pentru copii cu Anca Țurcașiu

În anii '90, Mihai Constanetinescu și Anca Ţurcaşiu au prezentat la TVR emisiunea concurs ”Ba da, ba nu”. Cei doi îşi împărţeau publicul în cocoșii roşii şi cocoşii albastri, pentru ca puștii să se întreacă în cele mai distractive jocuri .Emisiunea s-a bucurat de mare notorietate în acea perioadă și a făcut furori mai ales în rândul copiilor.

Iubea animalele

Mihai Constantinescu a iubit deopotrivă și copiii și animalele. A avut întotdeauna în casă pisici și câini. Din dragoste pentru patrupede, artistul a compus și o melodie pentru acestea și s-a arătat întotdeauna vehement la adresa celor care chinuiau animalele. În anul 1999 a editat în format single ”Iubiţi şi câinii vagabonzi”.

A lansat tinere talente

Interpretul a lansat mulți copii și adolescenți, printre care şi pe Adela Popescu. “Părinţii mei, pe care i-am cărat pe la toate festivalurile din ţară şi pe la toate emisiunile din judeţ, au fost primii care m-au ajutat. Însă persoana care mi-a arătat ce înseamnă un negativ a fost Mariana Ionescu, realizatoarea emisiunii “Lumea lui Jurubiţă” de la Vâlcea 1. Alături de ea eram într-o tabără la Năvodari, acolo unde într-o seară Mihai Constantinescu şi Anastasia Lazariuc concertau. Mihai şi-a dorit să cânte o piesă cu cineva din sală şi am avut norocul să mă aleagă pe mine. I-a plăcut foarte mult vocea mea şi s-a oferit să îmi compună mai multe melodii. Am colaborat foarte frumos şi îndelungat şi m-a sprijinit necondiţionat”, a povestit Adela, exclusiv pentru Click!. Adela a cântat pentru o perioadă într-o trupă alături de Elena Gheorghe, o altă vedetă ajutată în primii ani de carieră de Mihai Constantinescu.

A lansat  21 de albume

Mihai Constantinescu a lansat nu mai puțin de 21 de albume:  1974 - «Iubiţi-ne că sîntem flori / De unde vii? / Peniţa / Sora mea cea mică» (EP - Electrecord), 1979 - «Olimpia Panciu - Mihai Constantinescu» (EP - Electrecord), 1972 - «Marius, Olimpia, Mihai», împreună cu Marius Ţeicu şi Olimpia Panciu (Album - Electrecord), 1972 - «Un zîmbet şi o floare» (Album - Electrecord), 1978 - «O floare» (Album - Electrecord), 1980 - «Mihai Constantinescu» (Album - Electrecord), 1982 - «Speranţă şi vis» (Album - Electrecord), 1983 - «Hei, copilărie» (Album - Electrecord), 1985 - «Mihai Constantinescu» (Album - Electrecord), 1986 - «Te caut mereu» (Album - Electrecord), 1987 - «Sus în deal» (Album - Electrecord), 1987 - «Sînt un om obişnuit» (Album - Electrecord), 1989 - «Cîntă iubire» (Album - Electrecord), 1991 - «La est şi vest de Prut», împreună cu Anastasia Lazariuc (Album - Electrecord), 1993 - «Adio tristeţe», împreună cu Anastasia Lazariuc (Album - Electrecord), 1994 - «Maria» (Album - Electrecord), 1994 - «Cine ştie» (Album - Electrecord), 1996 - «Anotimpurile» (Album), 1999 - «O lume minunată» (Album), 2000 - «Samba, samba» (Album), 2010 - «Parte din viaţa mea» 4 CD Box (Compilaţie).

image
image
image
image
image
image
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net