«A cântat până a scuipat sânge». Cum a câștigat Ionela Prodan peste 2 milioane de euro

1972 - Nuntă la Dăbuleni:  Ionela Prodan  în rochie de mireasă,  alături de mama ei, Maria
1972 - Nuntă la Dăbuleni: Ionela Prodan în rochie de mireasă, alături de mama ei, Maria

La un an de la dispariţia fulgerătoare a celebrei Ionela Prodan, fiica cea mare, Anamaria, i-a îndeplinit visul de a-i publica memoriile. Cartea „Cântecul vieţii mele”, în care fata vedetei face dezvăluiri în premieră, se va lansa astăzi, de la ora 16.00, la magazinul Diverta din Centrul Vechi al Capitalei (str. Lipscani 30-34).

Anamaria şi-a revenit cu greu după moartea mamei sale despre care vorbeşte şi acum la timpul prezent: “Mama e un om drept, serios şi familist. A cântat până când a scuipat sânge şi a avut puterea de a strânge fiecare bănuţ pentru noi, familia ei. Ne-a oferit, de una singură, ceea ce nimeni nu şi-ar putea imagina vreodată. Pentru că visul ei a fost ca noi să ajungem mai mari decât ea.

Traian, Ionela,  Anamaria și Anca
Traian, Ionela, Anamaria și Anca

Datorită mamei am cunoscut pe rând tainele pianului, strălucirea orelor de canto şi dicţie sau pasiunea pentru limbi străine. Nu am dus lipsă de nimic. Mama a trăit şi trăieşte pentru noi!”. Ionela Prodan a câştigat de-a lungul carierei milioane de euro, iar moştenirea lăsată depăşeşte două milioane de euro. Artista s-a născut într-o familie înstărită, de chiaburi, care a fost persecutată de comunişti.

“Ghinionul Mariei (mama Ionelei – n.r.) a fost că s-a născut într-o familie bogată şi că a fost căsătorită cu fiul (Ion Prodan – n.r.) unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Dăbuleni. Au demarat o afacere care s-a dovedit profitabilă. După anul 1950, li s-au confiscat bunurile şi au devenit nişte slugi la stat. Impozitele neplătite au dus-o pe Maria, în 1952, la închisoarea din Caracal, pentru un an şi jumătate”, povesteşte Anamaria.

La 42 de ani a rămas văduvă

Datorită talentului, Ionela a ajuns la Festivalul “Cântarea României”. Mama ei, rămasă văduvă, s-a opus muzicii pentru că voia ca Ionela să înveţe şi să scape de “munca la sapă”. A intrat la facultate, la Craiova, unde şi-a continuat cariera. L-a întâlnit la o audiţie pe profesorul Harry Brauner care a dus-o la Institutul de Folclor. A fost apoi la Festivalul “Steaua fără nume”, la TVR şi a înregistrat la Radio. Când a auzit că va cânta la Bucureşti, Maria a răbufnit: “Nu! Dacă aud că pleci la Bucureşti, anunţ Miliţia şi te dau la dispăruţi. Să nu aud de lăutari, de toate curvele şi de toţi stricaţii de la Bucureşti!

1980 - Cu Ion Dolănescu
1980 - Cu Ion Dolănescu

Copilului meu nu-i trebuie lumea aia de proastă factură. Locul tău e la Craiova, să faci carte, să ajungi profesoară, să vii înapoi la liceu, la Dăbuleni, să predai la copii. Uită-te la frati-tu Titu, a ajuns inginer la Ploieşti, s-a realizat!”. Şi a câştigat trofeul “Steaua fără nume”. Brauner şi soţia lui au transferat-o pe Ionela în Bucureşti, unde i-au găsit o locuinţă cu chirie. Atunci l-a cunoscut pe maiorul de miliţie Traian Tănase. El a fost rugat de Brauner să o ia cu maşina de la TVR pentru că ploua torenţial, însă artista a refuzat categoric. Apoi a aflat că Traian e văduvul cântăreţei Mărioara Tănase, decedată într-un accident de maşină şi că a fost orfan de la cinci ani. După trei zile, Traian i-a spus că vrea să se însoare cu ea. Şi au făcut nuntă la Dăbuleni, chiar dacă familia ei ura miliţienii. Prima născută a fost Anamaria.

Ca o ironie a sorţii, Ionela a suferit un accident auto şi a fost la un pas de moarte. Traian i-a ameninţat cu pistolul pe medicii care au vrut să o deconecteze de la aparatele care o ţineau în viaţă. Apoi s-a născut Anca, iar mama Maria s-a mutat la Cornetu, cu Anamaria. Traian a ieşit din Miliţie şi a devenit avocat, ca Ionela să poată cânta în SUA. După un concert, a aflat că Traian a murit de atac cerebral. Rămasă văduvă la 42 de ani, Ionela a fost şi mamă, şi tată, iar după ’89 s-a dedicat promovării tinerilor talentaţi.

S-a certat cu Ion Dolănescu pentru florile dăruite de fani


    1980 - Cu Ion Dolănescu
1980 - Cu Ion Dolănescu

Ionela Prodan a cântat cu Ion Dolănescu, însă la finalul spectacolelor se certau pe flori, povesteşte Anamaria. Ionela prefera trandafirii, iar Ion rămânea doar cu garoafele. Dolănescu spunea despre garoafe că sunt pentru morţi şi de aici a pornit cearta. Au ajuns să nu-şi mai vorbească, însă Ion a cedat şi i-a promis Ionelei că o va lăsa mereu să-şi aleagă florile dăruite de fani.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
Victor Pițurcă Vica Blochina
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub anastasia soare png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg