A crescut la casa de copii şi a salvat de la înec trei oameni


  În reality-show-ul “Supravieţuitorul”, Mircea Amza face parte din tribul Hangin şi este simpatizat de toţi colegii
În reality-show-ul “Supravieţuitorul”, Mircea Amza face parte din tribul Hangin şi este simpatizat de toţi colegii

Nu e de mirare că s-a înscris într-un show de aventură, căci parcă şi viaţa lui e desprinsă parcă dintr-un film. Mircea Amza, unul dintre cei 18 concurenţi de la „Supravieţuitorul”, a avut un destin cutremurător. Necazurile l-au călit însă şi îl pot ajuta să pună mâna pe premiul de 100.000 de euro, de la PRO TV.

La 48 de ani e constructor, dar până să ajungă la această stabilitate a avut mult de tras. Originar din Arad, Mircea Amza sau Daddy, cum îi spun colegii, a rămas orfan de mamă la 4 ani, crescând cu tatăl biologic până la 6 ani, când a fost preluat de autorităţi, pentru că părintele lui nu avea grijă de el. De la 11 ani a fost luat sub tutela mătuşii sale, care i-a devenit ulterior şi mamă adoptivă.

Cât timp a stat la casa de copii, a învăţat ce înseamnă disciplina, respectul şi loialitatea. De la mătuşa sa a învăţat să fie punctual, să-i respecte pe cei mai în vârstă, să nu mintă şi să nu lipsească de la şcoală.

„Am crescut auzind: să nu lipseşti de la şcoală, să nu întârzii, să nu minţi, să nu vii repetent, tu ce-ai mâncat azi? Un profesor m-a caracterizat drept: brânză bună în burduf de câine. Am fost un devorator de lectură, mi-a plăcut şahul foarte mult, mi-a plăcut să desenez, doar că nu mi-am permis financiar să studiez desenul. Am fost, în general, cuminte, dar am cedat şi anturajului”, se descrie Mircea.Concurentul e însurat de 26 de ani şi are o fiică de 25 de ani. E săritor şi curajos şi până acum a salvat de la înec trei persoane, în trei ocazii diferite. Mircea se implică şi în activităţile tribului din care face parte la „Supravieţuitorul”, reality-show-ul difuzat luni şi marţi la PRO TV şi, mai ales, în probele fizice. Nu e exclus ca tăria de caracter şi disciplina să-l ajute să câştige premiul de 100.000 de euro.

Uite cum supravieţuiesc bombele-sexy în sălbăticie!

 • Fetele din cele două triburi, Hangin şi Tubig, au descoperit că scoicile pot avea mai multe întrebuinţări: sursă de hrană, apoi cochiliile sunt folosite pe post de linguriţe, dar şi ca... pensete!
 • Nucile de cocos sunt folosite pentru hrană, pentru hidratare, dar şi ca boluri pentru salatele de fructe. Sau, şi mai creativ, ca aţe dentare!  
 • Nisipul e duşman, dar şi prieten! Îi frige pe concurenţi, dar e folosit şi pe post de “burete” de baie şi, de ce nu?, pe post de detergent pentru haine!
 • Bananele prăjite au gust de chips-uri. Sau cel puţin asta-şi imaginează concurenţii de fiecare dată când le mănâncă.
 • Fetele îşi fac bijuterii din tot ce prind pe insulă: scoici, melci sau aţele de la nucile de cocos.
 • Steagurile triburilor sunt în acelaşi timp şi dulap, şi cămară pentru provizii.
manuta victor dorobantu Wednesday jpg
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara jpg
camasialtita
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg