A fugit de Ceauşescu şi i-a cucerit pe francezi cu mâncarea sa. Povestea româncei care are restaurantul Ibrik din Paris

Ultima actualizare:

    Românca a plecat din România la 6 ani şi jumătateclickpentrufemei.ro
Românca a plecat din România la 6 ani şi jumătateclickpentrufemei.ro

Să te afirmi în Franţa, patria gastronomiei, iar restaurantul tău să fie numit „unul dintre localurile momentului“ în Paris este o reuşită. Ecaterina Paraschiv, antreprenor şi proprietar al Ibrik Kitchen, a reuşit acest lucru, iar prestigiosul cotidian „Le Figaro“ a scris recent povestea fabuloasă a româncei care a fugit de comunism şi a ajuns chef şi femeie de afaceri în Paris.

Ibrik Kitchen a fost deschis în decembrie 1918 şi a devenit rapid una dintre senzaţiile Parisului în materie de gastronomie, iar restaurantul a fost numit unul dintre „localurile momentului“ de vogue.fr. Localul promovează bucătăria balcanică şi reinterpretează multe dintre mâncărurile româneşti clasice. „Recent deschis pe strada Mulhouse din Paris, Ibrik Kitchen pune la dispoziţie preparate de origine balcanică, printre care sarmale de porc cu mămăligă cremoasă, gulaş de pui şi păstrăv la grătar. O bucătărie exotică şi foarte reuşită“, scria vogue.fr.

Din echipă au făcut parte, o perioadă, doi chefi români, Bogdan Alexandrescu (Dexter) şi Ovidiu Malişevschi, primul dintre ei finalist la prima ediţie a „Masterchef România“, al doilea fost participant la „Chefi la Cuţite“. Deşi proprietar, Ecaterina Paraschiv lucra cot la cot cu ei în bucătărie (foto 2 Galerie).

Românca în vârstă de 39 de ani are o poveste fabuloasă.

Citește aici ce i-au făcut comuniștii și cum a reușit Cathy să se salveze.

image
image
image
image
image
image
suri cruise BUNA jpg
Laura Onilă  a decis să vorbească despre ce a pățit pentru a se vindeca de trecut
Cu o siluetă de reviste și niște picioare lungi, moștenite de la mama ei, Dana Săvuică a făcut mereu furori pe podium
banner anamaria prodan png
Marina Dina, o adevărată profesionistă de yoga și pilates
banner emilia ghinescu png