A început școala pentru toată lumea. Nu și pentru fiica Danei Nălbaru!

Ultima actualizare:

    În luna iulie, Dragoș, Dana și Sofia l-au serbat pe Kadri, care a împlinit 2 ani, în Danemarca. Dana a pregătit un tort din clătite, în autorulotăFoto: 4inaventura.wordpress.com
În luna iulie, Dragoș, Dana și Sofia l-au serbat pe Kadri, care a împlinit 2 ani, în Danemarca. Dana a pregătit un tort din clătite, în autorulotăFoto: 4inaventura.wordpress.com

După o vară în care au cutreierat Europa cu autorulota, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur s-au întors la ”treabă”. În timp ce actorul a revenit la cârma emisiunii „Visuri la Cheie”, de la PRO TV, artista se ocupă de cei doi copii ai lor: Kadri (2 ani) și Sofia (10 ani), pe care părinții au retras-o anul trecut de la școală, optând pentru sistemul „home schooling”.

„Bună dimineața! Am lăsat „trupa” la pian și merg să-mi beau cafeaua. Vă pup cu drag pe toți! Să aveți o zi cu zâmbete multe!”, a scris, miercuri dimineață, pe pagina sa de Facebook, Dana Nălbaru (40 de ani). Așa a început pentru Sofia, fiica celor doi artiști, o zi obișnuită de „altfel” de școală: cu un curs de pian, la ora 10.00.

În urmă cu un an, Dana și Dragoș (40 de ani) anunțau pe blogul personal că au retras-o pe fiica lor de la școală. Un anunț care i-a șocat pe mulți, dar care i-a entuziasmat pe alții. Ei au luat această decizie, fiind dezamăgiți de sistemul de învățământ din România. „Am ales ca ea (n.r. Sofia) să învețe în sistem home schooling (n.r. școală acasă) despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative”, mărturisea Dana Nălbaru, anul trecut, în septembrie, când tocmai începuse anul școlar.

„Mi-am dat seama că sistemul de învățământ, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în fața altora că și cât știu, că și cât au învățat, este depășit de vremurile pe care le trăim. Consider că felul în care învață copiii în școlile din ziua de azi naște în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumusețea interioară”, a completat artista.

Asta nu înseamnă că Sofia nu beneficiază de o educație și de o formare corespunzătoare. Din contră, ea urmează cursuri interesante, care să o ajute să se dezvolte frumos, în concordanță cu aptitudinile și cu aspirațiile ei.

„Ieri, în prima zi de ne-școala Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat 2 ore în fața calculatorului făcând MATEMATICĂ și altă oră jumătate învățând programare pe calculator la cursurile online Khan Academy”, spunea, tot anul trecut, în septembrie, Dragoș Bucur.

Se pare că, după un an de la renunțarea la școala clasică și îmbrățișarea unei alte forme de educație, lucrurile merg bine pentru Sofia. Cui nu i-ar plăcea ca, la școală, să facă Scenaristică, pian sau Matematică și Programare pe calculator, în loc de Educație Tehnologică, de pildă?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (5) jpg
banner dan ciotoi generic png
image png
555 (16) jpg
image png
Banner vedete la plajă
banner Livia Graur
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net