A murit liderul trupei Cargo. Adi Bărar era bolnav de COVID și internat la terapie intensivă

8 martie 2021
adi barar jpeg
Adi Bărar lasă un gol imens în sufletele fanilor, familiei, prietenilor

Doliu în lumea rock-ului! Liderul trupei Cargo, Adi Bărar, a murit luni dimineața, pe un pat de spital din Timișoara. Era infectat cu SARS-CoV-2 și internat în stare gravă la ATI.

Anunțul privind decesul lui Adi Bărar a fost făcut pe pagina de Facebook a formației: „Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 - 08.03.2021”. Postarea este însoțită de versurile piesei „În seara asta”, pe care artistul le-a cântat de sute de ori în fața fanilor: „Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori... / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!”. În doar trei ore, postarea a adunat circa 2.000 de comentarii de condoleanțe și tot atâtea distribuiri.

Adi Bărar împlinise 61 de ani pe 15 ianuarie. Fiica lui, Adriana, a postat atunci pe rețelele sociale o fotografie cu ei doi, veseli și zâmbitori, cu mesajul „la mulți ani, tati!”. Însă tati nu a mai avut parte de mulți ani. O lună mai târziu se infecta cu SARS-CoV-2, iar pe 23 februarie ajungea în stare gravă la Spitalul Județean Timișoara. „Azi, ziua de joi, îl găsește pe Adi Barar la spital! Suntem îngrijorați pentru situația în care se află! Starea lui de sănătate, este mai fragilă dacât ne-am fi putut închipui, obișnuiți fiind cu un Adi cu o constituție fizică puternică. Toate gândurile noastre sunt acum alături de el, dorindu-ne totodată ca trecerea prin aceste momente să fie făcută cu respect și decență din partea tuturor. Mulțumim! Vă vom ține la curent”, scriau pe 25 februarie membrii trupei Cargo.

Plămânii îi erau afectați în proporție de 90%

Starea de sănătate a artistului era fragilă, întrucât suferea și de alte afecțiuni mai vechi. Medicii au făcut toate eforturile să-i salveze viața, dar se pare că acest virus nenorocit i-a afectat grav plămânii și organele. „Din păcate, Adi Bărar a plecat după o suferință intensă provocată de infecția cu Covid. El a făcut o formă severă a virusului, care i-a afectat plămânii în proporție de 90% și care a afectat și celelalte organe. S-a instalat o insuficiență multiplă de organe care a dus la decesul său, în ciuda efortului și aplicării tuturor tehnicilor de suport și a medicamentației. Ne pare rău că un om de valoare și pentru mine un prieten drag ne-a părăsit”, a spus pentru Tion Dorel Săndesc, medic ATI.

A fondat trupa Cargo în 1985

Adi Bărar s-a născut la 15 ianuarie 1960, în Timișoara. A început să cânte la chitară pe când nici nu împlinise 9 ani. În 1985 a fondat trupa rock Cargo, una dintre cele mai longevive și de succes formații de acest gen din România. El era chitaristul, compozitorul și liderul trupei, care a trecut, de-a lungul timpului, prin mai multe schimbări de componență. În 2015, membrii trupei au primit Ordinul Cultural în grad de Cavaler de la președintele Klaus Iohannis, „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”, şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara. Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrişan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

Gabi Bădălău jpeg
cristina siscanu 1 jpeg
image
andreea si cabral
femeie care numara bani jpeg
oana zavoranu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oana zavoranu jpg
andreea si cabral
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
morgan freeman acuzat de abuz sexual jpeg
14dragos popa jpg