A murit soţia lui Tudor Gheorghe. Actriţa Georgeta Luchian Tudor avea 86 de ani


    Soția lui Tudor Gheorghe, actriţa Georgeta Luchian Tudor, avea 86 de anifoto: Click!
Soția lui Tudor Gheorghe, actriţa Georgeta Luchian Tudor, avea 86 de anifoto: Click!

Durere mare pentru rapsodul Tudor Gheorghe (75 de ani). Soția acestuia, actriţa Georgeta Luchian Tudor, a murit la vârsta de 86 de ani. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

„Teatrul Naţional Marin Sorescu anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe", au informat, marţi, reprezentanţii Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova.

Actriţa Georgeta Luchian Tudor era născută la Brăila (6 septembrie 1934, numele de familie Loch), a absolvit Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Şahighian, asistenţi David Esrig şi Călin Florian. „A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai", conform sursei citate.

Tudor Gheorghe: "Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat încă din prima clipă"

Tudor Gheorghe a vorbit mereu cu dragoste și admirație despre soția sa, cu care a avut o căsnicie fericită, de mai bine de o jumătate de secol. I-a unit pasiunea pentru muzică şi pentru teatru. „În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat încă din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc şi să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre este acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, ne-a povestit maestrul într-un interviu mai vechi.

Citește și:

Tudor Gheorghe împlinește 74 de ani. Ce spune despre femeia pe care o iubește de cinci decenii

Secretul căsniciei de 50 de ani a lui Tudor Gheorghe

vica blochina si bianca patrichi jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
cub oana niculescu mizil png
cub gina pistol smiley png
image
image
image
image
image
image
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png
Gabriela Cristea poza principala jpg
Pepe la alergare  jpg
Pamela Anderson jpg