Actorul Anghel Damian, din serialul "Vlad", a dat lovitura peste hotare cu un scurtmetraj emoționant

Ultima actualizare:
Celed este un băiat de 7 ani, vândut de tatăl său drept ajutor de cioban la o stână
Celed este un băiat de 7 ani, vândut de tatăl său drept ajutor de cioban la o stână

Scurtmetrajul "Celed", scris și regizat de Anghel Damian, cunoscut din serialul de succes "Vlad", concurează și este proiectat la cele mai importante festivaluri de film din lume. Actorul și scenaristul ne-a povestit ce planuri are pentru următoarea perioadă.

Celed este un băiat de 7 ani, vândut de tatăl său drept ajutor de cioban la o stână. Scurtmetrajul cu același nume surprinde momente cutremurătoare din viața copilului și toate greutățile prin care trece la o vârstă atât de fragedă. Încă de la lansare, producția a primit aprecierea criticilor de film și a cinefililor atât din țară, cât și din străinătate. A primit două premii - Mențiunea specială la ZFR, în cadrul TIFF 2019, și Premiul publicului la FilmFest Munchen, tot în 2019, dar a avut și selecții în cadrul unor festivaluri internaționale de prestigiu. "Celed" a fost proiectat în 2019, în cadrul Festivalului de Cortos de Bogota, Festivalului Internațional du Film de Montagne - Autrans, la Tirana Internațional Film Festival și Thessaloniki International Film Festival, și a fost nominalizat în 2020 la Premiile Gopo pentru categoria Cel mai bun scurtmetraj românesc.

Anghel Damian are doar 29 de ani și deja s-a impus în lumea filmului
Anghel Damian are doar 29 de ani și deja s-a impus în lumea filmului

Povestea scurtmetrajului scris și regizat de Anghel Damian continuă să se facă auzită. În săptămâna 24-30 august 2020, "Celed" a concurat la OFF (Odense Film Festival) și la Busan International Short Film Festival, cele mai importante festivaluri de film de scurtmetraj din Danemarca, respectiv Coreea de Sud. În cadrul OFF, "Celed" a fost selectat la categoria Youth și în Competiția principală, fiind proiectat de șapte ori în cadrul evenimentului. În cadrul BISFF, filmul a concurat în Competiția principală.


    Anghel Damian are doar 29 de ani și deja s-a impus în lumea filmului
Anghel Damian are doar 29 de ani și deja s-a impus în lumea filmului

“Faptul că în acest an, 2020, când totul a stat pe loc, granițele s-au închis și pandemia a acaparat orice știre, filmul meu de scurtmetraj circulă internațional pe mai multe continente, în contexte competitive de cel mai înalt nivel profesional, e mai mult decât măgulitor. Cea mai mare împlinire a unui artist vine atunci când munca lui e văzută, înțeleasă și apreciată de un public cât mai larg. Pot spune că destinul acestui film mi-a adus o bucurie care îmi va ține drept motivație multă vreme de acum înainte”, a spus Anghel Damian.

Ce urmează în cariera lui Anghel Damian?

În perioada 20-26 septembrie 2020, "Celed" ajunge în Grecia! Filmul va fi proiectat în Competiția principală a celui mai vechi și important festival de film de scurtmetraj - Drama Film Festival, care este European Awards Qualifying. “Viața mea e împărțită în mai multe planuri în momentul de față. Din perspectiva actorului, continuăm proiectul de suflet "Vlad", apoi încercăm să revenim în teatre la începutul lui octombrie. Din perspectiva regizorului, pregătesc un scurtmetraj și lungmetrajul meu de debut. Din perspectiva scenaristului, lucrez de zor la continuarea "Vlad" la un alt serial care e în fază incipientă și la un proiect surpriză, cu regizorul Jesus del Cerro și cu actorul și producătorul Codin Maticiuc, gașca de la Miami Bici pusă pe doborât noi recorduri. Va urma”, a declarat Anghel despre proiectele sale prezente și viitoare. Scurtmetrajul "Celed" a fost produs de Aparte Film & Michelangelo Films, cu sprijinul CNC, Fundația 9 - Fondul Lucian Pintilie & Adrian Ghenie.

Citește și:

EXCLUSIV Anghel Damian și Lia Bugnar sunt împreună de șapte ani: «Ne-am îndrăgostit pe scenă»

Ce familii superbe au lăsat acasă concurenții de la «Asia Express»! Copiii îi așteaptă cu premiul de 30.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cornel coman captura video jpg
Cătălin Scărlătescu jpg
banner irina loghin png
Cât despre întâlnirea cu Cristina Spătar, Anamaria Ferentz s-a bucurat de revedere, amândouă fiind din aceiași zona, Ferentz din Bacău și Cristina Spătar de la Onești
1 paris hilton inel jpg jpeg
Bordea Spike banner
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
banner Alexandru Dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net