Actorul Costel Constantin, omagiat la Premiile Gopo 2021 pentru întreaga carieră

Ultima actualizare:

    Cornel Constantin, în Aniela
Cornel Constantin, în Aniela

Îndrăgit actor de teatru, film și în ultimii ani și de seriale și telenovele, Costel Constantin va fi omagiat anul acesta la Gala Premiilor Gopo. Pe 28 iunie, el va primi premiul special pentru întreaga carieră, un motiv de mândrie pentru actorul care a debutat în film cu rolul din "Porțile albastre ale orașului".

În ultimii ani. pe Costel Constantin (78 de ani) l-am văzut în piese de teatru. dar și în câteva seriale de televiziune. precum "Cu un pas înainte", "Aniela" sau "Iubire și onoare", iar ultimul film în care a jucat a fost în 2013, "Sunt o baba comunistă". Actor de teatru, film și televiziune, actorul Costel Constantin va fi omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Apa Nova București, la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 28 iunie.

Costel Constantin s-a dăruit scenei peste jumătate de secol, este societar de onoare (n.r. actor care primește salariu pe tot timpul vieții din partea teatrului la care este angajat) al Teatrului Naţional Bucureşti și a jucat alături de maeștri precum Grigore Vasiliu Birlic, George Calboreanu sau Dina Cocea, iar în film a colaborat cu regizori consacrați precum Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Andrei Blaier sau Dan Pița.

Cornel Constantin, biografie

Născut în 1942, Costel Constantin a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (promoția 1964, clasa Beate Fredanov), avându-i colegi pe Ion Caramitru, Virgil Ogăşanu, Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ştefan Radof, Valeria Seciu şi mulţi alţii. A debutat ca actor la Teatrul Național din Iași, unde a activat în perioada 1965-1969, iar din 1969 a devenit actor al Teatrului Național din București, unde a apărut în numeroase roluri principale din piese de Shakespeare, Gogol, Molière sau Caragiale. Face parte din galeria actorilor de mare valoare ai scenei româneşti care au interpretat memorabil rolul lui Ştefan cel Mare (din „Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea), alături de Constantin Nottara, George Calboreanu şi George Vraca.

Pe marile ecrane a debutat în pelicula „Porțile albastre ale orașului” (1973, regia Mircea Mureșan), iar de atunci au urmat numeroase lungmetraje, printre care „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (regia Mircea Mureșan), „Ediție specială” (regia Mircea Danieliuc), „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie), „Buletin de București” (regia Virgil Calotescu), „Căsătorie cu repetiție” (regia Virgil Calotescu), „Misterele Bucureștilor” (regia Doru Năstase), „Balanța” (regia Lucian Pintilie), „Pepe & Fifi” (regia Dan Pița), „Dulcea saună a morții” (regia Andrei Blaier).

Citește și:

Premiile Gopo 2020. Lista câștigătorilor anunțați la ceremonia în aer liber

Gala Premiilor Gopo va fi în premieră, în aer liber. Filmul "La Gomera", record de nominalizări

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
roxana ciuhulescu are aceeasi greutate ca la 18 ani jpg
image png
image png
banner catalin botezatu png
Cum și-a început Wilmark anul!
banner irinel columbeanu png
margherita jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net