Acuzaţii de hărţuire la TVR! Claudiu Lucaci şi Adrian Bucur sunt protagoniştii scandalului

Ultima actualizare:

    Claudiu Lucaci crede că Adrian Bucur nu are motive să-l acţioneze în instanţăfoto: arhiva personală
Claudiu Lucaci crede că Adrian Bucur nu are motive să-l acţioneze în instanţăfoto: arhiva personală

Fostul şef al Ştirilor sugerează, într-o sesizare transmisă Comisiei de Etică a TVR, că Adrian Bucur (38 de ani), jurnalist şi membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei, l-a atacat şi i-a adus mai multe acuzaţii din cauză că i-ar fi respins avansurile şi insinuările intime.

În timp ce Claudiu Lucaci (48 de ani) a precizat, pentru www.ziarulring.ro, că acuzaţiile nu sunt publice, Bucur se pregăteşte de proces. "Dacă se confirmă că domnul Lucaci face aceste acuzaţii total nefondate şi le aduce în atenţia Comisiei de Etică a SRTv, îl dau în judecată chiar astăzi pentru calomnie. N-am influenţat în nicio formă rezultatul evaluării finale care a dus la concedierea din funcţia de manager a directorului de Ştiri. Intuiesc că din această supărare majoră vine şi dorinţa viscerală de răzbunare a fostului director al Ştirilor TVR", a spus el.

Claudiu Lucaci a explicat motivul demersului său la Comisia de Etică a TVR.

"Domnul Bucur se inflamează inutil. N-am folosit sintagma «hărţuire sexuală». Problema lui e să explice de ce are un comportament public denigrator la adresa mea. Eu mă refer la lucruri foarte serioase din sfera relaţiilor de muncă. Mă preocupă că de ceva vreme sunt linşat mediatic fără niciun motiv. N-am nicio explicaţie că sunt permanent subiect negativ în presă nefăcând nimic din ceea ce se spune. Mă frământă mai mult această chestiune şi dacă se poate, în Comisia de Etică, cineva să descopere că sunt o persoană hărţuită la locul de muncă în sensul profesional. E vorba de hărţuire profesională. Sunt şi alte aspecte pe care nu doresc să le prezint acum pentru că trebuie mai întâi discutate în comisie", a spus Claudiu Lucaci, citat de aceeaşi sursă.

În ciuda reacţiei lui Adrian Bucur, Claudiu Lucaci susţine că nu există temei pentru un proces. "Pe Adrian Bucur îl invit să facă ce doreşte. Şi eu aş fi putut să-l dau în judecată de 10 ori. Într-un interval lung de timp, dl Bucur, fără niciun motiv cunoscut mie, a avut repetate ieşiri publice împotriva mea fără să aibă o bază reală... nişte documente, dovezi de orice fel. Am tolerat asta pe principiul că nu merită să discut lucruri de genul acesta pentru public. Am crezut că TVR va lua măsurile necesare şi am constatat că nimeni nu zice nimic. Atunci m-am plâns Comisiei de Etică. Cum aş putea să-l acuz de ceva pe dl Bucur cât timp, public, nu vorbesc despre el?! Să explice dl Bucur dacă are de explicat ceva! Faptul că mi se întâmplă un lucru pe care îl consider incorect la adresa mea nu mi se pare un temei pentru a mă da în judecată, că asta reprezintă deja o dovadă că eu sunt o victimă, , fiindcă n-am voie nici măcar să mă apăr", a mai spus Lucaci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
1 mihaela bilic alimentatie in post jpg jpeg
dan negru facebook jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net