Adela Popescu, detalii cu impact emoțional, de la naștere: "Eram în agonie. Imploram pentru încă puțină anestezie. Mă rugam și urlam"

image
Adela Popescu a născut pe 11 iulie al treilea băiețelfoto: Instagram

Adela Popescu, mamă eroină și curajoasă după 3 nașteri naturale, și-a adunat forțele și emoțiile și a povestit cum a decurs venirea pe lume a celui de-al treilea băiețel. Vedeta a născut pe 11 iulie, după un travaliu de 4 ore, în dureri atroce.

Adela Popescu (34 de ani) avea experiența primelor două nașteri naturale, așa că era pregătită pentru chin și dureri. Ce a trăit, însă, este extrem de emoționant, mai ales că tânăra mămică a ales să povestească, în detaliu, toate etapele trăite la maternitate.

Adela Popescu: "Am simțit că mă prăbușesc când am aflat că bebelușul era încă sus"

"Am ajuns la 6:00 la spital. Col șters. Îmi doream tare de tot epidurala așa că, fiind a treia naștere, și bănuind că lucrurile se vor precipita, toată lumea se grăbea. Am ajuns în salon, m-am pregătit, apoi am mers în sala de nașteri pentru epidurală.Deja eram și mai dilatată, contracții dureroase și dese, așa că s-a hotărât să nu mi se injecteze cantitate mare de anestezie, doctorița mea, Anca Sultan, nedorind să mai am pic pe expulzie. E important să simți contracția în plin, astfel încât să poți împinge în climaxul ei. După injectare, s-a așezat puțin liniștea. Foarte puțin. Mă dilatasem deja serios, ajunsesem la 8, efectul anesteziei trecea, eu eram în agonie. Foarte repede am ajuns la dilatație maximă, contracții de intensitate de 100% deci, după experiențele trecute, urma expulzia. Mă tânguiam și imploram pentru încă puțină anestezie. Sigur că nu mai era posibil. Dar nu înțelegeam de ce durează atât. Am simțit că mă prăbușesc când am aflat că bebelușul era încă sus, nu voia deloc să coboare, în condițiile în care eu simțeam că nu mai pot", povestește Adela Popescu pe pagina ei de Instagram.

Adela Popescu: "Brusc am început să plâng. În hohote"

"Durerile erau inimaginabile și bebelușul nu voia să iasă. Nu mai aveam nicio variantă, era one way. Tot ce puteam face era să împing cu toată ființa mea, triplând durerea ce mi-e peste putință să o descriu. Anca și moașa mea, Geta Florea, au hotărât să mă dea jos de pe masă și să schimb poziția, continuând să împingând. Bebelușul începea să coboare. Eu mă rugam și urlam la toți Dumnezeii, sperând să îmi curme mai repede suferința, aducându-mi copilul cu bine pe lume. Din momentul acela, în câteva minute l-am auzit… Nu mai știu ce am zis, ce am simțit, ce am exclamat. Îmi amintesc doar că îl mângâiam și spuneam <iubirea mea, iubirea mea, mulțumesc, Doamne>. Am înțeles atunci de ce cobora atât de greu, avea cordonul ombilical foarte scurt. Și era și mare: 3,620 kg. Cu toate astea, travaliul meu se poate numi unul scurt, adică de nici 4 ore. După ce Anca a rezolvat tot ce era de rezolvat îmi amintesc că am rămas un moment singură în sala de nașteri și brusc am început să plâng. În hohote. Și nu m-am putut opri nici când am ajuns în salon. Nu mă puteam opri”, descrie Adela experiența nașterii cu numărul 3 și ultima, după cum ea însăși a declarat.

image
Cei trei băieței ai Adelei Popescufoto: Instagram

Imagine emoționantă cu cei trei frățiori

Din liniștea casei sale, acum plină de copii, Adela Popescu retrăiește emoțiile de după naștere și își povestește trăirile pe Instagram. Iată ce a scris, în dreptul unei imagini cu cei trei frățiori. "Era o combinație de fericire, eliberare, reminiscențe ale durerii, descărcare emoțională, recunoștință, habar n-am. Am plâns și cu el în brațe. Și mi se părea cel mai frumos și minunat și bun. Radu a stat pe toată perioda asta în exteriorul spitalului, împreună cu frații mei. Mi-a mărturisit că din clipa în care am ajuns la spital a fost foarte liniștit, având totală încredere că va fi totul foarte bine. Și a fost. Las rândurile astea aici, necosmetizate, știind că peste ani mă voi întoarce la ele ca la o amintire foarte prețioasă, căreia nu vreau să îi uit nicio nuanță.Mă simt mai puternică acum și recunoascatoare că am putut trăi din nou miracolul nașterii în siguranță. Cu toate astea, TOT ce contează e că bebelușul e bine. Nu aș fi ezitat nicio clipă să fac cezariană dacă exista măcar un minim risc. Nu merita. Acum suntem acasă. Doamne ajută!"

Citește și:

Adela Popescu, după prima noapte cu bebelușul: “A fost grea. Vor fi câteva zile de chin și țipete”

Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au adus bebelușul acasă. Alexandru și Andrei și-au cunoscut frățiorul

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
Copii din Africa bucurandu se ca au apa FOTO facebook Stefan Mandachi jpg
Alegeri în Bulgaria - dispozitive de votare într-o secție din Sofia FOTO Profimedia
image
image
image
image
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Adriana și Eliza Iliescu