Adrian Romcescu se întoarce definitiv în România după 30 de ani. Vrea să-și aducă și nevasta daneză

image
Adrian Romcescu a plecat în Danemarca la sfârșitul anilor 1980foto: captură video/Pro TV

La mijlocul anilor ’80, cunoscutul cântăreț și compozitor Adrian Romcescu (65 de ani) pleca să-și facă o altă viață în Danemarca. La peste 30 de ani distanță de acel moment, Adrian Romcescu anunță că se întoarce definitiv în țară, ba mai mult, are de gând să-și aducă aici și soția de origine daneză.

Adrian Romcescu și fratele său, Mircea, erau extrem de apreciați în țară în anii ’70, însă în 1986 cei doi au decis să plece din țară, urmați la scurt timp și de cântăreța Olimpia Panciu, soția lui Mircea.

30 de ani a stat în Danemarca Adrian Romcescu, acolo unde și-a găsit marea dragoste, pe daneza Gitte (64 de ani), cu care s-a și căsătorit pe 20 noiembrie 1986. „Am plecat de nevoie, nu pentru iubire. Așa erau timpurile atunci. Aveam niște prieteni buni în Danemarca. Am plecat la sfârșitul lui 1986, apoi a venit Revoluția și în 1991-1992 mi-am reluat din plin activitatea. Am rămas în Danemarca o grămadă, vreo 30 de ani. Am și cetățenie daneză. În Danemarca făcuse soția mea un bussines”, a povestit cântrețul, invitat în emisunea „La Măruță”de la Pro TV.

Forțat însă de situația din familie – părinții artistului ajunseseră la o vârstă și aveau nevoie de ajutor – Adrian Romcescu s-a întors în România în 2013. Nu regretă nici o clipă că a revenit în țară, ba, mai mult, după pandemie și soția lui se va muta definiv aici. „Eu zic că tot românul e făcut să vină acasă. În ultimul timp eram împărțit între casa din România și cea din Danemarca. Sunt de opt ani întors acasă. Am avut mare noroc că l-am prins pe tata care s-a prăpădit, acum am grijă de mama. Sunt mămos, o să vină și nevasta mea, dar din cauza situației care este acum în Europa, nu a putut să vină. O să se mute și ea defitinitv aici. Cele mai mari satisfacții tot aici, în România le-am avut. Eu nu mă mai întorc acolo. Am plecat român, m-am dus în Danemarca și m-am făcut danez. Acum soția mea vrea să se facă româncă. Ea iubește România mai mult decât țara ei. Vrea să trăiască aici cu tot sufletul. Soția mea a învățat românește, dar nu poate să poarte o conversație”, a mai spus compozitorul.

image
Adrian Romcescu și Gitte s-au căsătorit în 1986foto: arhiva personală

Anul acesta, în ianuarie, artistul a împlinit 65 de ani și a introdus actele pentru pensie. „Mă apropii de pensie, anul ăsta am fost să cer pensia. Am făcut 65 de ani acum pe 2 ianuarie”, a mai spus apreciatul compozitor.

Adrian Romcescu: ”E ușor să păcălești acum când ai acces la tehnologie”

La numai 17 ani, Adrian Romcescu câștiga Premiul I la interpretare, la Festivalul de la Mamaia, cu melodia „Chemarea dragostei”. „Eu m-am lansat la 17 ani. În 1973, am luat premiul I la Mamaia cu melodia lui Marius Țeicu, iar Aurelian Andreescu a luat atunci doar mențiune cu <Tu ești primăvara mea>. Nici nu știam ce mi se întâmplă. Nu am fost niciodată liderul trupei Sfinx, era Dan Andrei Aldea. Sunt dezamăgit de făcăturile din butoane din ziua de azi. Atunci nici nu existau. Nu știam nici ce e aia casetofon. E ușor să păcălești acum când ai acces la tehnologie”, a mai declarat artistul, la Pro TV.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Kristalina Georgieva IMF jpg
grefier
image
image
image
image
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
cub botez reghecampf caciuc png
ferentz iohannis  jpg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
simley si marius jpeg