Akcent şi Adi Sînă împlinesc 20 de ani de activitate

2 februarie 2019
image
În 2008, Marius Nedelcu a părăsit trupa şi au rămas doar trei

Ani de zile melomanii au cântat versurile unor piese precum „Ţi-am promis”, „Prima iubire” şi „Cele mai dulci culori”, piese cu care trupa Akcent a făcut furori de-a lungul timpului. Însă generaţiile actuale ştiu că Akcent a avut mai multe formule, însă prima a fost una atipică.

Vineri, 1 februarie, Adi Sână (41 de ani) şi invitaţii lui au sărbătorit printr-un concert la Hard Rock Cafe 20 de ani de Akcent. Puţini mai ştiu care e povestea trupei, din cine era formată la început şi care au fost membrii ei de-a lungul timpului. În anul 1998, băimăreanul Adi Sână, pe vremea aceea DJ la Radio Contact, lansa Akcent, proiect la care era producător, compozitor şi cântăreţ. Alături de el era, nu aşa cum v-aţi fi obişnuit, nişte băieţi, ci o domnişoară, Ramona Barta, cântăreaţă de muzică pop. Duetul a reprezentat un succes destul de mare încă din 1999, când au ieşit serios pe piaţă.

image
Corneliu Ulici a venit în trupa Akcent în 2009

În anul 2001, trupa şi-a schimbat formatul şi s-a transformat într-una de băieţi. Lui Adi i s-au alăturat Marius Nedelcu (42 de ani), Mihai Gruia (36 de ani) şi Sorin Brotnei (38 de ani) şi au lansat melodia „Ultima vară”. Însă piesa cu care au dat lovitura cu adevărat a fost „Ţi-am promis”. Cine oare nu fredona melodia în care băieţii nu aveau bani de bilet? Ei bine, toată România o făcea şi, mai mult, această piesă s-a ascultat şi peste hotare. Băieţii au luat atunci o mulţime de premii importante pentru acea perioadă. Apogeul trupei a fost lansarea discului single „Dragoste de închiriat”, odată cu albumul „S.O.S.”. Piesa a devenit cel mai consacrat şlagăr al lor în ţară şi a ajuns un hit la radio şi în străinătate.

image
Adi Sînă şi Anca Serea, alături de copiii lor: Moise, Ava, Noah, Sarah şi David

Trupa a participat şi la Selecţia Naţională Eurovision în 2006, alături de Nico, iar melodia „Jokero” a făcut iarăşi istorie. Akcent a trecut prin mai multe schimbări, Marius Nedelcu a plecat şi a fost înlocuit cu actorul Corneliu Ulici (35 de ani), fost membru al trupei de băieţi Bliss. În 2013, în urma unor neînţelegeri, Sorin şi Mihai s-au retras, având un alt proiect, Two.

De atunci, Adi Sînă a cântat singur sau cu alte vedete precum Lidia Buble sau Sandra N. Între timp, Adi Sână s-a însurat cu Anca Serea (37 de ani) şi au familie numeroasă, cu copii mulţi şi frumoşi, cinci la număr: David (18 ani), Sarah (12 ani), Noah (7 ani), Ava (5 ani)  şi Moise (2 ani).

cub pepe png
andrei stefanescu iubita3 png
fuego iubita2 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andreea balan (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
andreea banica
cub theo rose animat gif
razvan si irina fodor
fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan viviana sposub jpeg