Albert Norel Venete și-a găsit liniștea la Mănăstirea Frăsinei! Ce revelație a avut în timp ce se ruga

Viața bate filmul, iar acest lucru se poate demonstra și în cazul lui Albert Norel Venete, românul plecat de 8 ani în Olanda, după ce a renunțat la teologie. Iată ce revelație a avut, în timp ce se afla la Mănăstirea Frăsinei!

Albert Norel Venete și-a găsit liniștea la Mănăstirea Frăsinei Foto: Arhivă
Albert Norel Venete și-a găsit liniștea la Mănăstirea Frăsinei Foto: Arhivă

Bărbatul în vârstă de 30 de ani s-a cufundat în muncă, a devenit antreprenor și și-a văzut visul împlinit, acela de a face ceea ce-i place. Cu toate acestea, a fost nevoit să plece din Olanda, din cauza problemelor de sănătate, revenind în țară. Odată ajuns aici, s-a retras la Mănăstirea Frăsinei unde a avut parte și de o revelație.

Cu ce probleme s-a confruntat Albert Norel Venete

Povestea lui Albert Norel Venete, care a renunțat la teologie pentru a face ceasuri în Olanda, unde s-a și mutat, este cunoscută de cititorii noștri. Însă ce nu știu ei este faptul că în ultima jumătate de an, tânărul a avut câteva probleme de sănătate și nu se mai putea regăsi în nicio activitate pe care o făcea.

Vezi mai multe aici: Povestea lui Albert Norel Venete, românul din Doicești care și-a creat propriul ceas în Olanda

Acesta s-a confruntat cu o stare permanentă de neliniște, dureri de cap, atacuri de panică și pur și simplu nu-și găsea locul. A mers la medic, însă niciun doctor nu i-a găsit un diagnostic anume. 

Astfel, bărbatul a decis să meargă și pe la mănăstiri, unde a început să se roage și să se spovedească. Locurile sfinte l-au făcut să se reculeagă și să se gândească mai bine la ce urmează să facă pe viitor. 

Ajuns în județul Vâlcea, în localitatea Muereasca, la Mănăstirea Frăsinei, iată că Albert Norel Venete a avut o revelație și a găsit răspunsul mult așteptat! Tânărul s-a rugat profund, iar în timp ce făcea acest lucru i-a venit ideea, chiar în mănăstire, ca ceasurile sale viitoare, adevărate bijuterii de altfel, să fie realizate din lemn. 

Crede în familie și prieteni

Tot ce trăim este o poveste. Unele durează mai mult, altele mai puțin și există povești care nu se termină niciodată. Poveștile sunt acele gânduri care ne animă, care încep de la o dorință și capătă contur pe măsură ce ne imaginăm cum vom ajunge să ne îndeplinim dorința.

Cele mai importante sunt personajele, adică oamenii cu care suntem împreună în călătoria pe care a determinat-o dorința. Aici e secretul poveștilor de succes! Eu cred în familie și în prietenie!”, a spus el.

Albert este interesat de evoluția continuă, iar asta i-a fost de mare folos. O mare parte dintre lucrurile pe care le-a învățat se datorează curiozității lui. Îi place să cunoască oameni și când își face un prieten, îi adresează multe întrebări din dorința de a vedea lumea prin ochii acestuia.

Albert a stat de vorbă de-a lungul vieții cu foarte mulți oameni din diferite domenii de activitate. „Atunci când suntem interesați de cum gândesc alții, împrumutăm din cunoștințele și înțelepciunea lor.

Când îți prețuiești prietenii înseamnă că aceștia sunt oameni valoroși. Când iubești e vorba și despre admirație, respect, lucruri care te fac și pe tine mai bun. Pentru mine, relațiile de familie și cele de prietenie sunt importante, poate cele mai importante.”, este el de părere.

Cum a arătat copilăria lui Albert Norel Venete

Tânărul antreprenor a avut o copilărie cât se poate de obișnuită, însă pentru el natura, oamenii simpli, animalele din ograda bunicilor și joaca pe maidan au fost începutul călătoriei lui spirituale, izvorul dorinței de a descoperi cine este și de ce a venit pe lume.

Îmi amintesc de poveștile spuse de bunici la poarta casei, dar și de ale altor săteni, apropiați de-ai familiei. Eram fascinat! Felul în care se ascultau unii pe alții, cum se ajutau mereu, cum se sfătuiau când era vorba de muncă… Se transformau într-o echipă.

Când ai relațiile potrivite, devii cea mai bună versiune a ta, iar asta nu are legătură nici cu școala, nici cu meseria.”, a adăugat el.

Albert Norel Venete este un familist convins 

Albert Norel Venete trăiește în Olanda de opt ani de zile, însă revine des în țară, în locurile natale, unde are prieteni și rude. Își dorește o familie numeroasă, copii cărora să le lase o moștenire mai mult spirituală.

Ce lăsăm în urma noastră este rezultatul a ceea ce am făcut și cine am fost fiecare în viață. Nu trebuie să fie numai bani. Ai nevoie de ei, desigur, mai ales în societatea actuală.

Dar înțelegerea, compasiunea, prietenia, dragostea, lucrurile astea simple sunt cele mai importante, mai ales când vorbim despre familie, de copii. Nu știu ce fel de tată voi fi, dar cu siguranță îmi voi asculta mai întâi sufletul în creșterea copiilor, așa cum o fac în tot ce întreprind.”, a mai spus tânărul.

S-ar muta înapoi în România?

L-am întrebat pe Albert dacă se gândește să se reîntoarcă în România. Răspunsul lui a fost că nu își va face un scop din a trăi într-o țară sau în alta, însă vrea totodată să trăiască experiențele pe care i le oferă tot ceea ce îl înconjoară.

„Am prieteni în Olanda, am colegi, am parteneri. Trăiesc unde mă duc drumurile vieții, acolo unde îmi găsesc rostul. Îmi place mult să călătoresc, îmi place să văd cum trăiesc oamenii în alte părți de pe glob.

E adevărat că Romania e în sângele meu și că nu stau niciodată prea mult timp departe, dar atâta timp cât am libertate de mișcare, aleg să trăiesc cât mai multe experiențe, să mă bucur și să aflu tot ce pot despre ceea ce mă înconjoară.”, a conchis Albert Norel Venete.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net