Alexandru Arșinel: „Le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri”

27 ianuarie 2022

Alice Arșinel este director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și nora celebrului actor Alexandru Arșinel. Chiar dacă se presupune că are un job foarte bine plătit, se pare că femeia nu a stat mereu pe roze cu banii. Dimpotrivă! Ea este plină de datorii, bani pe care i-a împrumutat de la rude. Mai exact, de la socrul său, dar și de la cumnat. 

image

A avut nevoie de bani și, norocul ei, a avut și de la cine să împrumute. Alexandru Arșinel a sărit în ajutorul norei sale și în 2008 i-a împrumutat acesteia suma de 100.000 de euro. Totul a fost făcut cât se poate de transparent și legal. 

Alice Arșinel, soția fiului lui Alexandru Arșinel, are datorii foarte mari și împrumuturi pe măsură. Se vede cu ochiul libr dacă citești declarația sa de avere. 

Director de ani buni în Ministerul Afacerilor Externe, Alice Arșinel, nora marelui actor Alexandru Arșinel, i-a cerut acestuia o sumă foarte mare de bani. Totul însă a fost notat în acte, așa cum prevede legea.  

Potrivit ultimei declarații de avere depuse de Alice Arșinel, care este căsătorită cu fiul cel mare al lui Alexandru Arșinel, Bogdan, aceasta a primit un împrumut de la socrul său, în valoare de 100.000 de euro, bani pe care va trebui să îi înapoieze până în anul 2023.

Alexandru Arșinel: „Le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri”

Alexandru Arșinel a confirmat faptul că i-a împrumutat norei sale această sumă de bani, însă nu s-a interesat niciun moment de destinația banilor.  ”Normal că i-am dat. Pe vremea aceea (în 2008, n. red.) se întâmplau altfel lucrurile, era mai bine din punctul acesta de vedere și, dacă am avut, i-am dat imediat, le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri. Nu m-a interesat nicio secundă la ce au nevoie de bani, știu că au ceva afaceri în construcții, iar acolo e nevoie de lichidități. Dar este copilul meu (soțul lui Alice Arșinel este Bogdan, fiul actorului, n. red.) nici nu m-am gândit dacă îi va da înapoi sau nu. Nu mai știu nici măcar când i-am dat, dar nu cred că e important asta”, a declarat Alexandru Arșinel. De asemenea, Alice Arșinel mai are câteva sume de înapoiat. Aceasta trebuie să returneze, tot în 2023, 230.000 de euro cumnatului ei, Cristian Arșinel, iar la o bancă mai are, scadent în anul 2028, un credit în valoare de 130.000 de euro.

Ce avere deține Alice Arșinel

Pe de altă parte, în declarația de avere, scrie că alături de soțul ei, fiul lui Alexandru Arșinel, deține un apartament de 170 de mp în Voluntari, iar în Grecia, o casă de vacanță de 154 de mp pe care a cumpărat-o chiar în anul în care și-a făcut creditele, 2008.

Mai mult decât atât, Alice Arșinel mai bifează două terenuri intravilan în Ilfov, unul de 688 mp și altul de 96 mp, dar și un teren agricol, în Botoșani de 120.487 mp, acolo unde funcționează un adăpost de animale.

Conturile femeii nu sunt tocmai pline însă, totalul declarat de această fiind undeva în jurul a 20.000 de lei. În schimb, venitul pe care îl câștigă ca directoare în Ministerul Afacerilor externe este onorant, aproape 120.000 de lei anual, adică un salariu în jurul a 10.000 de lei lunar.

Alice Arșinel a acordat și un împrumut în nume personal, către firma Prodomo Consulting, în valoare de 340.000 de lei, adică aproape 70.000 de euro. Firma respectivă este însă a soțului ei, Bogdan Arșinel.

Tot în declarația de avere depusă de Alice Arșinel, la capitolul venituri obținute de soț, nora actorului nu a trecut nicio sumă. Bogdan Arșinel, inginer de meserie, are însă o firmă care lucrează în domeniul construcțiilor și cea pe care soția lui a și împrumutat-o cu 340.000 de lei, dar lucrurile nu par să fie tocmai bune, conform raportărilor făcute la ANAF.

Astfel, conform declarațiilor fiscale făcute, firma cu pricina a avut o cifră de afaceri de peste 830.000 de lei în anul 2020, dar profitul nu a existat, ea raportând pierderi de 101.507 și datorii de 1.327.673 lei. 

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irinel columbeanu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (6) jpg
irina fodor asia express jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
kourtney kardashian si travis