Alexandru Arşinel, mesaj sumbru după moartea lui Ion Caramitru: «Îmi aștept și eu rândul»

Ultima actualizare:

    Alexandru Arșinel, Ion Caramitrufoto: Colaj Click!
Alexandru Arșinel, Ion Caramitrufoto: Colaj Click!

Moartea lui Ion Caramitru l-a dărâmat pe Alexandru Arșinel. Acesta, la rândul lui, a avut mari probleme de sănătate în ultima vreme, fiind internat de mai multe ori în spital. Actorul, în vârstă de 82 de ani, a transmis un mesaj cutremurător, după ce colegul său de scenă Ion Caramitru s-a stins din viață!

Alexandru Arșinel a fost cu adevărat răvășit de vestea că prietenul și colegul lui, Ion Caramitru, a plecat din această lume. Cei doi au fost prieteni buni, iar Arșinel simte că a venit vremea “scadențelor” pentru marile valori ale României.

„Mă leagă multe amintiri de Ion Caramitru, încă din facultate, dacă spun din facultate, spun de acum 50 de ani. După Revoluție au fost mai multe. El s-a numărat printre artiștii care au participat efectiv la Revoluție, cu condiții extrem de periculoase. Unul dintre momentele tragice a fost când a intrat în Piața Palatului, s-a urcat pe tanc și cu o goarnă în mână a solicitat să nu mai tragă spre Bibliotecă, ne aducem aminte mulți dintre noi care a fost situația. Și-a riscat viața pentru asta. După care a urmat o perioadă în care ne-am luptat pentru drepturile artiștilor, nu de puține ori am fost în audiență la diferite nivele ale conducerii de după Revoluție, pentru a obține protejarea, să zic, a artiștilor români. M-am înțeles bine cu el, chiar dacă, uneori, întâlnirile noastre erau mai aspre, dar de fiecare dată ne uneam forțele pentru binele artiștilor. Așa au apărut o serie de drepturi pe care le-au obținut artiștii într-o perioadă foarte grea, lefurile, indemnizațiile, tot ce era legat de artă, știință, erau foarte mici, și uite așa au existat multe întâlniri din care artiștii, și nu numai doctorii, au obținut unele drepturi. Și asta în mod special datorită lui Ion Caramitru, regret dispariția lui", a declarat Alexandru Arșinel, pentru Actualitate.net.

Alexandru Arșinel: "A venit vremea scadențelor"

"Greu de suportat și nu mai e mult și urmează și altele, alte personaje, pentru ca a venit vremea scadențelor. Mai sunt artiști și personalități care își așteaptă rândul. Îmi aștept rândul și eu. Nu sunt prea grozav cu sănătatea, dar mergem înainte. Poate vom mai depăși niște momente. În spital veți auzi mereu că am fost, pentru că fac analize la 3 luni, dar asta nu înseamnă că m-am internat mereu”, a mai spus Alexandru Arșinel pentru sursa citată.

Ion Caramitru va fi înmormântat vineri, 10 septembrie

Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, două dintre valorile naționale, s-au stins din viață pe 5 septembrie, din cauze medicale, după ce, în ultimul timp, s-au luptat cu boala pe patul de spital. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare. Funeraliile au avut loc marți, 7 septembrie, în Cimitirul Bellu din Capitală. Ion Caramitru, celebrul actor și manager al Teatrului Național București, va fi înmormântat tot în Cimitirul Bellu, vineri, 10 septembrie 2021.

Citește și:

Ion Caramitru, căsnicie de 45 de ani cu o colegă de scenă. Ce frumoasă și distinsă este Micaela, marea iubire a regretatului actor!

Ion Caramitru, unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Rolurile memorabile cu care ne-a intrat la suflet

image
image
image
image
image
image
banner gabriela cristea png
Bradley Cooper (3) jpg
dan negru facebook jpg
Sean Connery, alături de Pamela Salem (stânga) și Barbara Carrera (dreapta), din distribuția filmului ”Never Say Never Again” (1983) jpeg
mihai bobonete copii jpg
halle bailey mica sirena jpg
florin dumitrescu instagram jpg
cub silvia chifiriuc png
image
actualitate.net
image
actualitate.net