Alina Puşcaş ia cursuri de "lucru manual" ca să uite de divorţ

Ultima actualizare:

    Alina urmăreşte lecţiile pe Internet şi, după opt luni, va avea diplomăFoto: Arhiva personală
Alina urmăreşte lecţiile pe Internet şi, după opt luni, va avea diplomăFoto: Arhiva personală

Proaspăt divorţată, vedeta Antenei 1, Alina Puşcaş, caută experienţe inedite care să-i ocupe mintea şi din care, de ce nu, să şi înveţe ceva. Aşa se face că de o lună s-a apucat de cursuri handmade. Cu o răbdare şi o pasiune ieşite din comun, ea creează acum tot felul de decoraţiuni atât pentru casă, cât şi pentru garderoba proprie.

„În urmă cu o lună eram în căutări febrile de decoraţiuni interioare pentru apartament. Am intrat în multe magazine de profil şi am văzut că produsele erau destul de scumpe. La o privire mai în detaliu, am realizat că şi eu aş putea face aşa ceva, cu mânuţa mea, acasă. Aşa am ajuns să mă apuc de cursuri de handmade. Le urmez în varianta online, prin corespondenţă, urmând ca examenul final să-l susţin în faţa profesorilor, la sediul central”, spune Alina, actuală concurentă la „Spash! Vedete la apă” de la Antena 1. Cursurile însumează 16 module, câte două pe lună, asta însemnând că după 8 luni va avea o diplomă şi, evident, experienţă.

„Voi şti să creez tot felul de obiecte, de la bijuterii, genţi, accesorii, până la pernuţe, tablouri şi mobilier mic. Cine ştie, poate chiar voi ajunge să comercializez, la rândul meu, ceva. Îmi place mult acest gen de obiecte, un produs făcut manual are mai multă personalitate, cuprinde parcă o părticică din sufletul celui care l-a creat”, explică Alina, în timp ce pictează o uşă la ea acasă.

La nouă luni de la despărţirea de Victor Bieltz, Alina mărturiseşte că acum traversează o perioadă liniştită, în care se descoperă şi experimentează tot felul de lucuri.

Alina Puşcaş şi fostul soţ, Victor Bieltz
Alina Puşcaş şi fostul soţ, Victor Bieltz

“Mă bucur de libertate şi de lipsa responsabilităţilor majote. Retrăiesc un fel de adolescenţă ceva mai matură”, râde ea.

Chiar dacă s-a speculat că ar avea o relaţie cu Doru Todoruţ ("Deepcentral"), Alina neagă, spunând că e singură şi că nu se grăbeşte să-şi schimbe acest statut. “Consider că fiecare persoană are ritmul ei de vindecare într-o problemă de genul ăsta. Eu una m-am implicat foarte mult în munca de televiziune, sport, am ieșit foarte des cu prietenii mei la film, cafea, piscină. Ştiu că nu este în nici un caz indicat să mă închid între patru pereți, să mă izolez. Eu probabil că voi depăși definitiv momentul divorţului în clipa în care voi merge mai departe pe plan personal, alături de cel ce-mi este sortit. Cert e că îmi doresc doi copii şi o familie frumoasă. Nu am rămas cu resentimente nici eu, nici fostul soţ și vorbim ori de câte ori simțim nevoia sau avem să ne spunem ceva”, a mai spus frumoasa prezentatoare de la „Te cunosc de undeva” şi „Poftiţi pe la noi”.

Şi alte vedete îşi iau în serios pasiunile şi fac cursuri în domeniu

Patricia de la Amadeus a fost de mică pasionată de modă şi design vestimentar, iar la începutul anului 2013 s-a apucat şi de cursuri în domeniu. 4 luni a învăţat “ABC-ul în croitoria de damă”, apoi încă un an a făcut cursuri de design vestimentar. “Au fost cursuri intensive, acreditate de Ministerul Muncii. În septembrie îmi voi da examenul final, după care pot spune că sunt designer cu acte-n regulă”, spune cântăreaţa, care deja şi-a amenajat acasă un mini-atelier, îşi face singură hainele, iar în viitorul apropiat intenţionează să-şi deschidă un atelier cu rochii de seară şi de scenă.

Patricia de la Amadeus
Patricia de la Amadeus

Cântăreaţa Silvia Lăuneanu a mers şi ea mai departe cu pasiunea pentru mişcare şi, după ce a lucrat o perioadă ca instructor de combat fit, s-a apucat de cursuri pentru a deveni instructor personal de fitness. „Mi-a venit ideea după ce mai multe cursante îmi cereau să mă ocup de ele personal, să le acord atenţie doar lor. Cursurile le-am început în urmă cu o lună, iar examenul final îl am pe 23 august. Învăţ despre anatomie, nutriţie, fitness, inclusiv psihologie. Sunt noţiuni pe care deja le ştiu, însă e important să le pun în aplicare 100% corect, nu după ureche, să pot fi în stare să dau omului răspuns avizat la orice întrebare”, spune artista.

Silvia Lăuneanu
Silvia Lăuneanu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dmitri Peskov FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Elena Tănase jpg
ioana tiriac fiica ion tiriac webp
Banner Jean Paler Gheorghe Turda
banner irina columbeanu png
banner andreea raicu png
banner lupu rednic png
Marian Ralea Teatrul Metropolis jpeg
Dan Spataru jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net