Amna e o mămică dedicată: «Noi ne jucăm mereu în bucătărie»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cine zice că e uşoară viaţa de mămică vrea doar să braveze. Amna (32 de ani) recunoaşte că e într-o continuă alergătură, doarme doar 4-5 ore pe noapte şi de multe ori uită să mănânce. Tot timpul liber şi-l dedică băieţelului ei, David.

„Femeile azi sunt foarte alergate. E greu să păstrezi un echilibru între carieră, familie şi puţin timp liber pentru tine. Eu mă trezesc prima dimineaţa şi mă culc ultima, sunt omul care stinge lumina în casă. La o cafea cu prietenele n-am mai ieşit de mai bine de doi ani. Întâlnirile mele sunt mereu cu un scop, cu treabă. Toate acestea pentru că prefer să-i dedic cât mai mult timp băieţelului meu, David, în vârstă de 2 ani şi 4 luni”, mărturiseşte Amna. Primii doi ani au fost cei mai grei. Copilul se trezea noaptea din două în două ore, apoi din trei în trei ore pentru a cere lapte. „Nu a avut colici şi, din acest punct de vedere, nu am suferit, însă trebuia să ne trezim şi noi pentru ceva. La doi ani a făcut o enterocolită urâtă şi am renunţat la lapte, astfel că, din vară, dorm şi eu mai bine”.Diversificarea a fost o altă provocare pentru artistă. Copilul îi arunca toată mâncarea pe pereţi şi nu o accepta. O perioadă, până l-a obişnuit cu gustul, îi punea banană pisată în absolut orice mâncare, pentru a o face mai dulce. Lucrurile nu s-au simplificat neapărat, cu vârsta, ci doar au apărut noi provocări. Copilului trebuie să-i găteşti de câteva ori pe zi, să găseşti mereu trucuri noi pentru a-l face să mănânce, să-l supraveghezi în fiecare secundă. „Când gătesc, îl pun şi pe el lângă mine aici, pe mobila din bucătărie, pe un prosop, şi îi dau de lucru, să mestece în ceva, să fie ocupat. Îl las pe el să apese pe butoane, că îi place mult, practic gătim împreună. Şi facem din asta o joacă. E foarte greu când eşti pe fugă, însă e cea mai bună metodă. Iar la mine totul e pe repede înainte, fac numai reţete rapide, gen paste cu brânză şi măsline, pilaf, tocăniţe, supe, ciorbe, mere coapte cu brânzică şi biscuiţi, griş cu lapte etc. Mă stresez să iasă totul perfect, iar dacă cel mic refuză legumele, spre exemplu, le transform rapid în supă-cremă, adaptez, improvizez. Sunt o mamă extrem de implicată, nu mă las cu una cu două, mereu m-am străduit”, povesteşte artista.

Micuţul David mănâncă bine, dar are perioadele lui în care e mai mofturos. Atunci, Amna recurge la diverse trucuri: ia toate jucăriile şi le aliniază lângă cel mic, făcându-se că dă fiecăreia câte o bucăţică. Apoi vine şi rândul copilului care, ca şi prietenii necuvântători, e cuminte şi mănâncă. În cazuri de urgenţă deschide televizorul pe desene animate sau îi pune filmuleţe în care şi personajele simpatice de acolo mănâncă.

Ea uită, de multe ori, să mănânce

simeon stalpnicul png

Am aflat cum îşi menţine Amna silueta – nu prea mănâncă. Asta tot din lipsă de timp. „Când am concerte şi sunt în turnee, e foarte greu să mănânci de pe drum. În benzinării găseşti numai porcării, iar la restaurante e jale, nu ştii ce mănânci. Ziua sunt mereu pe drumuri, iar acasă prefer să stau cât mai mult cu David. Ca mamă, te laşi pe tine pe ultimul loc. Eu mă chinui să mănânc măcar de două ori pe zi”, spune artista. Nici nu ştie ce, când şi cât apucă să mănânce într-o zi. Fiind într-o alergătură continuă, nu poate fi organizată la capitolul alimentaţie. A făcut însă nişte schimbări în bine: a redus consumul de cafea, a renunţat la băuturile carbogazoase şi îşi mai ia în geantă câte o banană, pentru cazurile în care o arde stomacul de foame.

Aşa îi creşte imunitatea

Amna are grijă ca băieţelul ei să mănânce numai mâncare sănătoasă, gătită în casă. David nu ştie ce sunt acelea semipreparate, borcănele cu mâncare specială pentru copii şi dulciuri din comerţ. Carnea şi ouăle sunt luate de la o fermă unde animalele sunt crescute în aer liber, iar fructele şi legumele din piaţă. „Tot ce-i dau să mănânce este făcut de mine sau de mama mea. Imunitatea i-o întăresc cu probiotice, vitamina C şi suplimente alimentare naturale.

Tocăniţa cu legume şi carne, preferata copilului


    Băieţelului îi place  să se implice şi să-şi  ajute mama la gătit
Băieţelului îi place să se implice şi să-şi ajute mama la gătit

Una dintre mâncărurile pe care Amna le face cel mai des este tocăniţa, mâncarea preferată a lui David. Căleşte ceapă tocată în puţin ulei de măsline cu apă, apoi pune carnea, acoperă cu apă şi lasă la fiert. Când carnea e fragedă, adaugă legumele: morcovi, cartofi, ţelină, un căţel de usturoi şi bulion făcut în casă. La final, condimentează cu puţină sare şi adaugă pătrunjel proaspăt. În farfuria lui David, carnea e tocată foarte mărunt, iar legumele zdrobite bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net