Anca Lungu face drob de curcan, bun și pentru copii. Iată rețeta!
Mama a doi copii mici, Anca Lungu caută, fără îndoială, rețete de sărbătoare potrivite și pentru cei mici, nu doar pentru cei mari. Pentru Paște, fosta prezentatoare a Observatorului de weekend de la Antena 1 propune un ”drob de curcan dolofan”.
Cunoscută în mediul virtual drept Prințesa Polonic, Anca Lungu are de multă vreme un blog culinar, unde fanii ei pot găsi rețete gustoase și sănătoase. Pentru Paște, fosta prezentatoare a Observatorului de weekend de la Antena 1 propune o rețetă de drob de curcan, potrivită și pentru cei mici. Este vorba despre o rețetă cu ouă de prepeliță, ușor de preparat și ușor de digerat.
Ingrediente
- 500 g pulpă fiartă de curcan
- o legatură de pătrunjel
- o legătură de mărar
- o mână de frunze proaspete de mentă
- o mână de frunze proaspete de baby spanac
- 4 ouă ecologice
- 8 ouă fierte de prepeliță
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper proaspăt râșnit
Mod de preparare
Primul pas este să dati carnea fiartă prin mașina de tocat. Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le ușor. Turnați ouăle peste carne, plouați cu toate verdețurile tocate mărunt. Dați și mai mult gust cu sare și piper. Desăvârșiți cu uleiul extravirgin de măsline. Amestecați toate ingredientele frământându-le cu mâna. Ungeți cu puțină grăsime o tavă pentru copt brioșe. Umpleți fiecare adâncitură cu compoziția obținută și ascundeți câte un ou fiert de prepeliță în mijlocul fiecărei porții. Băgați tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 16-20 de minute.
Găsiți și alte rețete gustoase și sănătoase pe blogul Ancăi Lungu.