Anca Pandrea are pneumonie. A chemat Salvarea când nu a mai putut să respire

image
În 2015, Anca Pandrea a fost internată o lună la Spitalul Floreasca, tot din cauza pneumoniei

Actrița Anca Pandrea (73 de ani), cunoscută din telenovela „Numai iubirea” (Acasă TV, 2004), a fost nevoită în weekend să apeleze la Salvare din cauza unei răceli puternice. Iubita regretatului Iurie Darie, Anca Pandrea, suferă de insuficiență respiratorie cronică, iar acum a fost diagnosticată cu pneumonie și urmează tratamentul la domiciliu.

Anca Pandrea s-a simțit din ce în ce mai rău și a apelat la Salvare după ce nu s-a mai putut ridica din pat. „M-am simțit foarte rău, nu puteam să respir și nici să mănânc. Am făcut pneumonie și am chemat Salvarea sâmbătă și duminică (14 și 15 martie 2020 – n.r.). Nu am vrut să merg la spital să mă internez. Cei de la Ambulanță mi-au făcut perfuzii și mi-au dat tratament după ce mi-au făcut toate analizele. Acum mă simt mai bine, sunt acasă, iau medicamente, dar încă tușesc. Stau cu spirtul lângă mine. Am prieteni care mai vin pe la mine și mă ajută dacă am nevoie de cumpărături. În plus, sunt fericită că pictorul Elian Băcilă și Nika, iubita lui, au devenit părinții lui Moise, un băiețel care a primit nota 10 la naștere. Micuțul are 51 cm și 3,47 kg”, ne-a spus actrița.

image
Prietenii Ancăi Pandrea, pictorul Elian Băcilă și iubita lui, Nika Jackson, au surprins-o plăcut pe actriță cu vestea că li s-a născut primul fiu, Moise

Anca Pandrea: «Totul mi se trage de la plămâni»

Diagnosticată în toamna lui 2014 cu pneumonie, Anca Pandrea a ajuns în 2015, chiar înainte de Paște, la spital, unde a aflat că are și niște „găurele” la plămânul stâng. Medicii i-au recomandat să renunțe la fumat și să revină la analize. Actrița a mai redus numărul țigărilor, însă a amânat atunci să revină la doctor. Problemele s-au agravat și a fost nevoită să meargă la spital. „M-am simțit din ce în ce mai rău, n-am mai reușit să mă dau jos din pat și n-am mai putut mânca. Am supraviețuit doar cu ceai. Mă simt foarte slăbită. Cred că totul mi se trage de la plămâni”, a spus atunci Anca Pandrea.

image
Anca Pandrea a aflat în spital că are probleme grave cu plămânii

Anca Pandrea a stat trei luni în carantină, în 2015

Pe 22 aprilie 2015, Anca Pandrea a fost externată de la Spitalul de Urgență Floreasca și adusă acasă pe un cărucior cu rotile. Anca Pandrea s-a cuplat imediat la aparatul de oxigen care a obligat-o să rămână la domiciliu pentru trei luni. „Va trebui să respir tot timpul cu oxigenatorul. Fără el pot sta maximum 10 minute, când îmi fac duș. În rest, trebuie să și dorm cu el dacă vreau să n-am alte probleme”, a spus Anca Pandrea la vremea aceea.

Anca Pandrea a fost externată cu 14 diagnostice

Potrivit biletului de externare, actrița avea atunci următoarele diagnostice: 1. insuficiență respiratorie cronică acutizată; 2. bronhopneumopatie cronică obstructivă stadiul III Gold, episod de acutizare, bule de emfizem; 3. bronhopneumonie; 4. insuficiență cardiacă congestivă cu fracție de ejecție prezervată; 5. fibrilație arterială paroxistică recurentă; 6. edem pulmonar acut cardiogen remis pe fond de puseu hipertensiv și fibrilație paroxistică; 7. hipertensiune arterială grad II risc moderat; 8. hipertensiune pulmonară secundară moderată; 9. insuficiență circulatorie vertebro-bazilară; 10. diverticuloză colonică, rectoragii minime; 11. esofagită peptică, ulcer duodenal, schiță de inel Schatzki; 12. mici chiste hepatice; 13. dislipidemie; 14. herpes fesier recurent.

image
Timp de 3 luni, Anca Pandrea a stat acasă în carantină și a respirat cu ajutorul unui aparat de oxigen

Medicii i-au interzis Ancăi Pandrea să mai fumeze

Recomandările medicilor pentru Anca Pandrea au fost foarte clare foarte clare pentru cele 3 luni de carantină: „efort fizic în limita toleranței, se evită frigul și curenții de aer, se interzice fumatul, oxigenoterapie 3 l/min, 16 – 18 ore/zi”, inclusiv în timpul somnului și administrarea a opt medicamente. Însă Anca Pandrea trebuie să se ferească de virozele care i-ar putea complica situația. „Fumam adesea și două pachete de țigări pe zi, îmi făceam mult rău, dar acum am renunțat definitiv la tutun”, a spus actrița.

Citește și:

Anca Pandrea, gest emoționant în memoria lui Iurie Darie. Cine a ajutat-o pe actriță

Anca Pandrea împlineşte 74 de ani. «Voi fi doar cu gândul la Iura»

cub visarion alexa png
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
image png
anglo saxoni shutterstock 795800917 jpg
Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin Foto Facebook/ Partidul Morților
image
image
image
image
Adelina Pestriţu
image png
Tora Vasilescu
Monica Barladeanu si Rolando Matsangos jpeg
cub adrian nartea animat gif
Ada Condeescu motor jpeg