Andra şi Vunk s-au retras de la concertul omagiu pentru victimele Revoluţiei

Ultima actualizare:

    Andra este una dintre solistele de top din România
Andra este una dintre solistele de top din România

Trupa Vunk, Andra, dar și alți artiști care ar fi urmat să concerteze, duminică, la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române, s-au retras de la eveniment. Anunţul a fost făcut de Marian Rădună, membru al comunității #Rezist, unul dintre grupurile civice care contestă oportunitatea acestei festivități.

UPDATE: Concertul care urma să fie organizat duminică, 22 decembrie, în memoria eroilor Revoluției din 1989, a fost anulat, după ce mai mulți artiști au renunțat să mai participe la acest eveniment. De asemenea, evenimentul a fost șters de pe Facebook şi i-ar fi costat pe organizatori 100.000 de euro.

De altfel, trupa Vunk a scris pe pagina sa de Facebook că nu va participa, duminică (22 decembrie) la eveniment. Este vorba despre un concert desfășurat de la ora 16:00 în Piața George Enescu, într-un spațiu alăturat Pieței Revoluției, acolo unde acum 30 de ani s-a murit pentru libertate. "Duminică, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul 30 de ani de libertate, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea Vunk de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”, au notat artiştii. Reprezentantul #Rezist a spus că și echipa Andrei a renunţat la participarea la aceast concert. Organizatorii au anunțat însă că evenimentul rămâne stabilist, iar pe scenă vor cânta Holograf, Corina Chiriac, Irina Loghin, Gabriel Dorobanțu, Mioara Velicu şi Horia Moculescu.

Organizaţiile civice, atac la Ion Iliescu şi Gelu Voican-Voiculescu 

Concertul organizat la data de 22 decembrie de către Institutul Revoluției Române, aflat în subordinea Senatului României și condus de Ion Iliescu și de Gelu Voican-Voiculescu, este contestat de mai multe grupuri civice printre care Freedom House, Forum Apulum, Funky Citizens, #REZISTENȚA, Geeks For Democracy, Inițiativa România și Corupția Ucide. Cei doi au jucat roluri-cheie în desfășurarea tragediilor din decembrie 1989 și atât Ion Iliescu, cât și Gelu Voican-Voiculescu sunt inculpați pentru crime împotriva umanității ca urmare a acestui fapt.

"Organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită nu poate fi decât un act de sfidare. Un eveniment cu muzică ușoară și populară nu poate fi, în niciun caz și sub nicio formă, acceptabil ca semn de respect pentru cei peste 1.100 de martiri ai Revoluției, pentru răniții din decembrie 1989 și pentru familiile acestora. Dimpotrivă, astfel de evenimente constituie o desacralizare a memoriei victimelor și ducerea în derizoriu a comemorării celor jertfiți pentru libertate. Este imoral și inadmisibil, o dovadă de cinism enorm ca acești doi inculpați să organizeze orice manifestare publică privind victimele din 1989, când probele ce-i incriminează în dosarul Revoluției reflectă rolul lor direct și / sau indirect în moartea sau rănirea românilor în acele zile. Mai mult, folosirea a peste 100.000 de euro din banii publici pentru acest eveniment constituie o sfidare în plus la adresa românilor, la 30 de ani de la căderea comunismului”, se arată într-un comunicat se mnat de reprezentanţii organizaţiilor civice. 

Citeşte şi:

Andra, complet nemachiată în vacanță. Solista și-e etalat pistruii adorabili

Cum şi-a cunoscut Cornel Ilie soţia după care este înnebunit

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net