Andreea Bălan explică de ce a participat la parada gay: «Am fost mereu judecată»
Peste 2.500 de oameni au militat în stradă pentru drepturile comunității LGBT (în care sunt incluse minoritățile sexuale, adică persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transexuali, n.r.), sâmbătă (25 iunie) în Piața Victoriei din Capitală, în cadrul celei de-a 12 ediții a Bucharest Pride.
Andreea Bălan a avut o apariție-surpriză la paradă, mergând chiar în primele rânduri, alături de ceilalți militanți. Mai mult, cântăreața a preluat, la un moment dat, microfonul, și a declarat public că susține comunitatea LGBT. Ulterior, aceasta a publicat un mesaj prin care și-a explicat decizia.
„Am fost mereu judecată pentru ce cânt, pentru cum mă îmbrac, cum mă dezbrac, ce zic în interviuri, cu cine mă iubesc sau mă despart, de ce nu mă mărit, de ce nu fac copii, de ce nu fac familie. Știu ce înseamnă să fii judecat de public și «tocat» zilnic pentru ceea ce ești, pentru cum te-ai născut. Și în urmă cu mai mulți ani mă afecta foarte tare. Încă mă doare să văd cum unii oameni trăiesc și respiră doar ca să le facă viața altora un calvar. Mi-e greu să văd că oamenii nu sunt toleranți și nu te lasă să te bucuri de viață și să fii tu însuți. Oamenii te taxează la fiecare colț și îți zic cum ar trebui să fii și cum să trăiești”, a scris Andreea Bălan.
„Nu vreau să fiu o victimă a publicului și a presei. Sunt o luptătoare. Și dacă pot să lupt și pentru alții, o voi face! Acestea sunt motivele pentru care m-am alăturat acestei cauze sociale și pentru care susțin iubirea și drepturile umane, înainte de toate. Și ar fi frumos dacă ați înțelege că nu alegi pe cine iubești. Iubirea nu e o boală. Ne-am născut să fim oameni buni, nu ne-am născut să îi judecăm pe alții. Un om bun nu judecă, un om bun ajută”, a încheiat cântăreața.
Parada gay, «atacată» cu marșul normalității
Pentru a contracara parada comunității LGBT, aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei cu câteva ore înainte de evenimentul Bucharest Pride, pentru a organiza un marș al normalității. Acestea au militat pentru familia tradițională, bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.