Anemona: «Am rămas prietenă cu toate fetele din A.S.I.A»

simeon stalpnicul png

În urmă cu aproape 20 de ani, pe 8 martie 1999, se năştea trupa A.S.I.A, din care au făcut parte, la început, Anca, Sorana, Irina şi Anemona. Cu cea din urmă am stat de vorbă, având în vedere că celelalte foste colege sunt răspândite prin colţurile lunii. Anemona Niculescu ne-a povestit cum a ajuns în trupă, cum a fost viaţa în A.S.I.A., dar şi ce planuri au cu trupa.

Cele patru foste membre din formula iniţială A.S.I.A. s-au răspândit prin lume, Anca Neacşu face naveta Turcia-România, fiind căsătorită cu omul de afaceri turc Serkan Yaman, Irina Nicolae e la Budapesta, căsătorită cu milionarul Marius Vizer, iar Sorana Darclee Mohamad filmează în Madagascar pentru „Utimul trib” (Antena 1). Doar Anemona e în ţară şi ne-a povestit cum a ajuns să cânte în trupa care a făcut istorie.

simeon stalpnicul png
Anca Neacşu (39 de ani) s-a căsătorit, în 2012, cu turcul Serkan Yaman, managerul unui hotel din Antalya

“Anul viitor se împlinesc 20 de ani de când s-a lansat A.S.I.A! Am studiat o vreme pian şi flaut, apoi am făcut canto şi, pentru că locuiam în Constanţa, mama m-a dus la regretatul compozitor Dumitru Lupu, care m-a ajutat să înregistrez două cântece. Le-am pus pe un CD, pe care l-am lansat la o televiziune locală. Apoi am intrat la Facultatea de Teatru şi îmi plăceau melodiile lui Adrian Ordean. Mama m-a ajutat să iau legătura cu el şi m-a chemat la studio. I-a plăcut cum cânt şi mi-a spus că înfiinţează o formaţie de fete, genul «Spice Girls» şi m-a întrebat dacă nu vreau să fac parte din ea. Am luat invitaţia ca pe un compliment, am ezitat un pic, plăcându-mi unicitatea. I-am promis că voi trece pe la studio să le cunosc pe celelalte fete, pentru că le lipsea a patra. După ce le-am cunoscut pe viitoarele colege, l-am rugat să îmi promită că şcoala va fi pe primul loc, că nu voi lipsi de la facultate şi că nu vom apărea dezbrăcate sau purtând costume indecente. A acceptat şi aşa am intrat în formaţie. Aşa a început pentru mine experienţa A.S.I.A”, ne-a povestit, în exclusivitate, Anemona. 

simeon stalpnicul png
Sorana Mohamad (35 de ani) a fost însoţită de iubitul ei, Cătălin, la plecarea spre Madagascar, acolo unde filmează pentru “Ultimul trib”

Ne-a mai spus că numele aparţinuse lui Adrian Ordean şi lui Florin Ionescu. “Nu-mi amintesc exact cine a venit primul cu numele trupei, dar erau iniţialele numelor fetelor din trupă, în ordinea în care apăream pe scenă, de la stânga la dreapta. Anca, Sorana, Irina, Anemona”, ne-a mai depănat ea amintiri. 

simeon stalpnicul png
Irina Nicolae (40 de ani) şi Marius Vizer, preşedintele federaţiei Internaţionale de Judo, s-au căsătorit la Budapesta, pe 4 octombrie 2015. Anul acesta au devenit părinţi

“Sigur că în orice colaborare au existat şi momente mai puţin plăcute, dar am ştiut să rămân cu ce a fost mai bun din toată experienţa. M-am înţeles bine cu toţi, dar cel mai bine cu Anca şi Sorana. Păstrez legătura cu toate, nu vorbim în fiecare zi, dar când o facem ne simţim minunat, ne amintim întâmplări şi ne distrăm copios. Irina a fost la nunta mea, Sorana la botezul băieţelului meu, Alexandru. Cu Anca am tot vorbit, ne-am vizitat. Ultima oară l-am văzut pe Adrian Ordean în 2010, când am înregistrat câteva melodii, care fuseseră făcute după ce plecasem eu din formaţie, pentru apariţia noastră la Pro TV şi Antena 1, pentru Revelionul 2010-2011. Atunci s-a reunit prima oară trupa originală, după multă vreme. Au fost în discuţie planuri pentru un concert aniversar, nu s-a hotărât ceva concret, dar aş participa cu mare plăcere”, a încheiat Anemona.

simeon stalpnicul png
Anemona Niculescu (39 de ani), la un eveniment monden, alături de un bun prieten, Andy Alexandru Antemia. Pe soţul ei nu doreşte să-l facă celebru

Click! spune

Trupa A.S.I.A s-a destrămat în 2006, însă are la activ 7 albume cu hituri care se fredonează şi azi: “Dă-mi nopţile înapoi”, “Sună periculos”, “O iubire de-o vară”, “Inima mea”, „Garsoniera ta” etc. În componenţa formaţiei au mai fost Silvia Sârbu, Alina Crişan şi Ianna Novac.

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
sotie cumpanasu jpg
cub laurette png
image png
anca serea jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
daniel onoriu jpg
Dorian Popa
image png
sotie cumpanasu jpg
image png
2 britney spears jason alexander party time jpg jpeg