Angela Gheorghiu: «Am fost mințită, dusă cu vorba». Adevăratul motiv al conflictului cu Cristian Măcelaru

Ultima actualizare:

Soprana Angela Gheorghiu a răspuns celor care au pus-o la zid pentru după ce l-a criticat pe dirijorul Cristian Măcelaru, numindu-l «trădător de țară», deoarece a ales să cânte «Rapsodia română» a lui George Enescu, în fața Turnului Eiffel. Soprana a dezvăluit manevrele de culise din lumea muzicii clasice și ce anume a generat conflictul cu dirijorul român. 

Angela Gheorghiu: «Am fost mințită, dusă cu vorba»
Angela Gheorghiu: «Am fost mințită, dusă cu vorba»

Angela Gheorghiu a reacționat față de atitudinea revoltată a multora dintre compatrioți, care au desființat-o pentru că l-a criticat dur pe dirijorul Cristian Măcelaru, după ce acesta a susținut un spectacol în fața turnului Eiffel din Paris, acompaniat de orchestra națională a Franței, care a cântat «Rapsodia română» a lui George Enescu. 

Soprana nu a ratat momentul de a afirma din nou că artiștii îndrăgiți, precum George Enescu, sunt supraapreciați și că românii nu cunosc adevăratele valori ale muzicii clasice. 

Angela Gherghiu a simțit nevoia să răspundă valului de critici ce s-a năspustit asupra ei în mass-media și pe internet, după declarațiile controversate cu privire la dirijorul Cristian Măcelaru. Soprana a dezvăluit că motivul conflictului are de-a face cu faptul că dirijorul a anulat participarea sopranei în cadrul concertului anual de pe 14 iulie de la Paris, cu ocazia Zilei Națională a Franței.

Angela Gheorghiu a dezvăluit cum s-a ajuns la această situație tensionată, într-o postare pe contul personal de  social-media. 

«Dragii mei,

Deși nu am dorit să revin asupra acestui subiect, sunt nevoită să scriu un mesaj clar, după ce în mass-media din România au apărut reacții foarte virulente - majoritatea exprimate în necunoștință de cauză.

Reacția mea vis-à-vis de dirijorul Cristian Macelaru vine după ce am fost dusă cu vorba sau, mai pe românește, mințită de acesta - al doilea român care s-a comportat în acest mod inexplicabil și incalificabil în ultimele 12 luni.

Am fost invitată încă de anul trecut, în octombrie 2021, de catre Didier de Cottignies (prietenul meu de o viață, pe care l-am cunoscut de pe vremea când am semnat contractul cu Decca, la începutul carierei mele), să particip la concertul anual de 14 iulie de la Paris, de Ziua Națională a Franței. Didier este cel care l-a numit în funcția de Director Artistic al Orchestrei Naționale a Franței pe Cristian Măcelaru, iar invitarea mea la concert a survenit după ce Didier a vorbit cu Cristian Măcelaru.», a declarat soprana.

Angela Gheorghiu descrie cum a dus-o cu zăhărelul dirijorul Cristian Măcelaru

Potrivit spuselor sopranei, invitația îi fusese adresată cu un an înainte de eveniment, iar Angela Gheorghiu și Cristian Măcelaru discutaseră la telefon toate detaliile cu privire la susținerea recitalului. Brusc, dirijorul a anulat participarea Angelei Gheorghiu în cadrul concertului de Ziua Franței și nici măcar nu a înștiințat-o personal pe artistă.

«Contractele mele se fac din timp, prin agenția de management, eu nu mă ocup de detaliile contractuale direct cu promoterul și nici nu aș putea pentru că nu am timp și am o echipă care știe exact ce are de făcut. Totuși, Cristian Măcelaru fiind român, am zis că pot discuta direct cu el despre repertoriu, mi s-a părut un gest colegial normal vis-à-vis de un conațional de-al meu, pe care l-am cunoscut așteptând în fața cabinelor mele, la final de spectacol, în principal în America. Așa am avut câteva convorbiri telefonice și schimburi de mesaje, în perioada noiembrie 2021 - aprilie 2022… Apoi, cum spuneam, inexplicabil, Cristian Măcelaru a dispărut! Ba mai mult decât atât, de la agenția mea am aflat, cu greu, printr-o secretară a Orchestrei, că nu voi mai lua parte la acest concert. Fără niciun motiv. De la o secretară...», a mai adăugat Angela Gheorghiu. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net