Artistele superbe pe care Elena Ceauşescu le-a interzis din gelozie. “M-a urât toată viaţa”

Ultima actualizare:
Irina Loghin este foarte activă la 80 de ani
Irina Loghin este foarte activă la 80 de ani

În Epoca de Aur, trei femei celebre au reușit să stârnească invidia și ura dictatoarei Elena Ceaușescu. Pentru perioada comunistă, să fii duşmanul personal al Elenei Ceauşescu şi să supravieţuieşti în România era un foarte greu. A fost cazul celor trei artiste de la noi: Irina Loghin, Violeta Andrei și Janina Matei, ultima dintre ele având chiar o idilă cu Nicu Ceaușescu.

Irina Loghin a cântat 15 ani pentru cuplul Ceaușescu, după care a fost interzisă

Irina Loghin (80 ani) a fost și este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară. Celebritatea sa era la apogeu în epoca aceea. Frumusețea, talentul și succesul artistei au stârnit însă invidia dictatoarei Elena Ceaușescu. A cântat timp de 15 ani pentru cuplul prezidențial dar, la un moment dat, în anii ’80 a ajuns să fie interzisă. Artista afirma că s-ar fi întâmplat acest lucru din cauza unor colegi de breaslă. „Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, explica Irina Loghin.

În 2017, actrița Violeta Andrei a primit premiul TIFF pentru întreaga carieră
În 2017, actrița Violeta Andrei a primit premiul TIFF pentru întreaga carieră

Pe actrița Violeta Andrei, Elena Ceaușescu a urât-o cel mai mult!

Violeta Andrei (78 ani) era una dintre cele mai frumoase actriţe din ţara noastră, pe care soţia dictatorului a scos-o efectiv de pe platourile de filmare în 1982. În 1965 a jucat în primul lungmetraj, apoi rolurile au venit unul după altul, până în 1972. Atunci, actrița a avut o întâlnire scurtă cu familia Ceauşescu, cu soţul ei, regretatul Ştefan Andrei, secretar al Comitetului Central pe probleme de politică externă la vremea respectivă. Imediat după ce a văzut-o, soţia dictatorului a început să o urască.

Jeanina Matei a fost marea iubire a lui Nicu Ceauşescu
Jeanina Matei a fost marea iubire a lui Nicu Ceauşescu

”Şi m-a urât toată viaţa, pur şi simplu. Pentru mine, Elena Ceauşescu a fost un coşmar care m-a urmărit aproape 20 de ani”, spunea Violeta Andrei, în urmă cu opt ani. De atunci, i s-a interzis să mai joace în filme. Abia în 1974 a fost distribuită din nou într-un lungmetraj de regizorul Iulian Mihu, care era deja un artist cunoscut peste hotare şi cu greu se putea atinge cineva de el. Avea interzis pe platourile de filmare Au urmat zeci de roluri până în 1982, când nu a mai chemat-o nimeni pe platouri, din ordinul soţiei dictatorului. Până la finalul vieţii, Elena i-a purtat pică actriţei. Abia după ’90 a fost solicitată din nou să joace în filme, însă atunci ar fi fost dată afară din teatru de Ion Iliescu, după cum a spus chiar ea.

Jeanina Matei putea fi nora dictatoarei

Nicu Ceaușeascu a cunoscut-o la mare pe Jeanina Matei (70 ani), una dintre cele mai frumoase cântărețe ale anilor 1980. Aici, ”Prințișorul” venea s-o vadă la barul Melody. Povestea lor de dragoste a fost de notorietate și a stârnit numeroase discuții. Deși tânărul Nicu Ceaușescu era îndrăgostit până peste cap de frumoasa cântăreață, se pare că soții Ceaușescu nu au agreat relația fiului lor cu aceasta. Jeanina Matei a fost și ea interzisă la tv și apoi a părăsit România și s-a stabilit în Italia, dar a renunțat la cariera artistică.

Jeanina Matei şi Nicu Ceausescu, în 1983
Jeanina Matei şi Nicu Ceausescu, în 1983

În 2013, Jeanina s-a întors în țară și a rememorat, nostalgic, perioada în care se iubea cu cel pe care Elena Ceaușescu îl vedea la conducerea țării, după retragerea dictatorului Nicolae Ceaușescu. "Au fost clipe frumoase şi ca tot ceea ce e frumos, trece. Nu se poate ştii dacă am fost marea lui dragoste. Ce e în sufletul unui om nu se ştie niciodată", a mărturisit atunci cântăreața.


    Jeanina Matei şi Nicu Ceausescu, în 1983Foto: Facebook
Jeanina Matei şi Nicu Ceausescu, în 1983Foto: Facebook

Despre relația lor a vorbit toată țara. Unii spuneau că Nicușor, care devenise violent după ce a fost despărțit de prima lui mare iubire, Donca Mizil, chiar de Elena Ceaușescu, ar fi fost agresiv chiar și cu Jeanina Matei. Cert este că gelozia acestuia, dar și ura mamei sale față de ea, au determinat-o pe Jeanina să plece departe de țară, în Italia.

Citeşte şi:

Cele mai şocante poveşti de amor din comunism. 6 idile cu vedete din Epoca de Aur

Elena Ceaușescu înregistra partidele de sex. Cine devenise obsesia ei

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net