Au fugit în Danemarca, în anii comunismului, şi s-au căsătorit

Ultima actualizare:

    Mircea Romcescu  şi Olimpia Panciu locuiesc de şase ani mai mult în România
Mircea Romcescu şi Olimpia Panciu locuiesc de şase ani mai mult în România

Mircea Romcescu, fratele lui Adrian Romcescu, a împlinit, pe 5 februarie, vârsta de 61 de ani. Artistul are în spate o poveste de viaţă demnă de un scenariu de telenovelă. Compozitorul a părăsit România în 1986, apoi a făcut tot posibilul să o aducă în Danemarca, ţara adoptivă, şi pe marea lui dragoste, solista Olimpia Panciu.

Olimpia Panciu (64 ani) şi Mircea Romcescu (61 ani) s-au cunoscut pe vremea când el era căsătorit, însă nici măcar asta nu a fost o piedică în calea fericirii lor. Cei doi mari artişti au povestit despre perioada în care au simţit că inima le bate cu putere atunci când se privesc.


    Au revenit în România după 1989
Au revenit în România după 1989

”Mie îmi plăcea Mircea de mult timp, dar era căsătorit. Mai târziu a divorţat şi atunci am zis că asta e şansa mea. M-am îndrăgostit nebuneşte de el. Mircea este dragostea vieţii mele”, a declarat artista pentru Revista ”Taifasuri”.

Dar şi  Mircea o iubea cu patimă, deşi credea că el nu-i de nasul unei femei atât de frumoase şi de talentate: „Şi mie îmi plăcea Olimpia, dar mă gândeam că e prea sus pentru mine. Însă până la urmă am sfârşit împreună, iar în 1986 ne-am şi căsătorit”, a completat  Mircea.


    Mircea şi Olimpia, la începutul  poveştii de dragoste
Mircea şi Olimpia, la începutul poveştii de dragoste

Anul 1983 a fost decisiv pentru viitorul lor. Formau deja un cuplu, ambii erau celebri, însă nu se mai simţeau bine în România, unde comunismul le sufoca spiritul artistic şi libertatea de creaţie: „Ideea plecării încolţise de ceva timp în minţile noastre, însă nu se ivise niciodată ocazia să fim toţi trei (eu, Adrian, fratele meu, şi Olimpia) în străinătate. În ’83, eu şi Adrian am plecat cu trupa ”Sfinx” în Danemarca şi am hotărât să rămânem acolo. Problema era că trebuia să o aducem şi pe Olimpia”, a povestit Mircea.


    1970. Olimpia Panciu  a fost una dintre  cele mai  frumoase soliste
1970. Olimpia Panciu a fost una dintre cele mai frumoase soliste

 Şi, s-a găsit soluţia salvatoare: „Am aranjat atunci cu un prieten danez să îmi facă un contract fals, prin care să plec să cânt şi eu acolo. Era un contract de 2.000 de coroane (foarte mulţi bani pentru vremurile respective), însă Agenţia Română de Impresariat Artistic m-a lăsat cu greu să plec. Când am ajuns, am zis: «În sfârşit, libertate!». Eu şi Mircea ne-am căsătorit în Danemarca, în aceeaşi zi în care s-au căsătorit şi Adrian Romcescu cu soţia lui, pe 20 noiembrie 1986”, a mai dezvăluit Olimpia.Odată stabiliţi acolo, Olimpia, Mircea şi Adrian au format o trupă, alături de un chitarist danez, şi au plecat să cânte în Groenlanda, apoi au susţinut show-uri şi pe vase de croazieră. Cu banii câştigaţi din muzică  şi-au cumpărat, în 1988, o casă cochetă, la 80 km de Copenhaga, dar în 2000 s-au mutat aproape de oraş, pentru că Mircea avea multe proiecte şi trebuia să fie cât mai aproape de televiziuni. Din 2012, cei doi soţi locuiesc mai mult în România, căreia atât de mult i-au dus dorul…

A devenit celebră alături de Mihai Constantinescu


    Mihai şi Olimpia au lansat  împreună un album
Mihai şi Olimpia au lansat împreună un album

În anii 70, Mihai Constantinescu şi Olimpia Panciu formau un duet de succes, fiind invitaţi la toate emisiunile de divertisment, de la TVR. Ei lansat şi un album împreună, la Electrecord. Iar în 1972, li s-a alăturat şi compozitorul Marius Ţeicu, numindu-se ”Trio formidabil”. Olimpia a părăsit România în plină glorie, însă a păstrat o relaţie strânsă cu cei doi artişti alături de care a cunoscut celebritatea. Mihai a fost idolul româncelor, iar gurile rele susţin că între el şi Olimpia ar fi fost mai mult decât o amiciţie nevinovată.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net