Au venit de la sute de kilometri să se roage

Ultima actualizare:

    Credincioşii s-au rugat la Icoana  Maicii Domnului Prodromiţa
Credincioşii s-au rugat la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa

Sute de creştini au stat ieri, la coadă, pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, singura icoană nezugrăvită de mână omenească. Icoana este serbată în calendarul creştin ortodox la 12 iulie.

Sute de bucureşteni, dar şi pelerini sosiţi din alte oraşe, au venit cu mic, cu mare să se roage la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, care se spune că s-a zugrăvit singură. Icoana originală se află la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos, însă copii ale ei se găsesc în Bucureşti la Schitul Darvari, dar şi la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, unde ieri a fost mare aglomeraţie.


    Oamenii au fost miruiţi de un preot
Oamenii au fost miruiţi de un preot

Icoana a fost scoasă în pridvorul paraclisului, iar credincioşii au stat la coadă circa două ore să se închine la icoana făcătoare de minuni. În plus, slujba liturghiei din 12 iulie a fost oficiată de un sobor de mai mulţi preoţi, (o parte dintre ei sosiţi special de la Muntele Athos), în curtea bisericuţei de lemn.


    Liturghia a fost oficiată  de un sobor de preoţi
Liturghia a fost oficiată de un sobor de preoţi

Mai multe femei au venit îmbrăcate în costum popular şi la fel i-au îmbrăcat şi pe bebeluşii pe care-i ţineau în braţe. După două ore de stat la coadă, oamenii s-au rugat pentru sănătate şi cele trebuincioase, iar la final au fost miruiţi de preot şi au primit iconiţe. ”Am venit tocmai de la Satu Mare. Am auzit de această icoană, dar până acum nu am reuşit să venim la Bucureşti să ne rugăm la ea. Am fost foarte emoţionată”, ne-a spus doamna Aura. ”Copilul meu a reuşit acum doi ani la examenul de Bacalaureat, de aceea mi-am propus să vin să o cinstesc în fiecare an, de ziua ei”, ne-a spus şi Valeria din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hagi jpg
image
image
image
image
image
image
radhu cumbia jpeg
banner simona florescu png
Banner lidia buble
banner oana mizil png
cub mariana moculescu png
monica anghel jpg
Horatiu Malaele png
banner ⁠Silvia Launeanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net