Aurel Tămaş: «Avem mulţi urşi, dacă mai stăm aşa o să ne mănânce!»

25 octombrie 2016
simeon stalpnicul png
Solistul Aurel Tămaş doarme cu puşca în casă şi i-a pus gând rău lui Moş Martin

Pe solistul de muzică populară Aurel Tămaş (55 de ani) îl ştie o ţară întreagă. Însă nu mulţi au habar că el este un mare pasionat de vânătoare. Acum, în plin scandal cu puiul de urs care a fost împuşcat pe străzile din Sibiu, Aurel e intrigat că în România numărul acestor animale a crescut periculos de mult.

Cântăreţul venit din zona Clujului se relaxează la vânătoare. Contactat, recent, de reporterii Click!, Aurel Tămaş ne-a vorbit cu patimă despre acest hobby: “Ultima dată am fost acum două săptămâni. Am vânat ceva când m-am dus, dar nu mă duc în mod special pentru asta, ci pentru a mă întâlni cu diverşi oameni, cu care mai stau de vorbă, despre una-alta”, susţine el.

Are şi nemulţumiri: “Vreau să spun că în ţara noastră sunt foarte mulţi urşi şi că dacă mai stăm aşa o să ne mănânce ăştia! Numărul lor este aproximativ la fel de mare ca cel din Europa, nu se poate aşa ceva. Urşii trebuie ţinuţi sub control pentru că pot fi un pericol pentru oameni. Trebuie să se întâmple ceva rău în România ca să nu mai fie aşa mulţi, altfel nu o să se ia nici măcar o măsură cu ei”, a mai punctat ei. Pentru că pădurile noastre sunt încă pline de animale sălbatice, pasionaţi din toate ţările europene vin în România ca să practice vânătoarea. Se estimează că în munţii noştri trăiesc circa 6.300 de urşi, în timp ce în Munţii Pirinei (la graniţa dintre Franţa şi Spania) sunt cel mult 25 de exemplare. La noi în ţară sunt mai multe specii protejate prin lege, inclusiv ursul carpatin, lupul, capra neagră şi pisicile sălbatice.

simeon stalpnicul png
Aurel Tămaş iese adesea la vânătoare de mistreţi

Prezintă emisiunea «Minunile lui Tămaş» la Look TV

Aurel Tămaş s-a născut pe 16 aprilie 1961, în comuna Borşa (Cluj). Este căsătorit cu Marieta, fostă dansatoare, şi împreună au un fiu. Aurel prezintă la Look TV, post tv din Cluj, emisiunea de divertisment ”Minunile lui Tămaş”. Are agenda plină de concerte: “Zilele astea am un spectacol la Zalău, după care ne pregătim de Ziua de 1 Decembrie. Voi mai cânta în Austria şi în Milano”, ne-a mai spus artistul de muzică populară.

simeon stalpnicul png
survivor2 png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
iumor jpg
alexandra stan sexy png
cub pepe png
andreea balan (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Chris Pratt și Katherine Schwarzenegger (2) jpg
FotoJet (1) jpg
1 sofia vergara jpg jpeg
sharon stone afp (2) jpg
laura cosoi (1) jpg
mario fresh alexia eram 7 jpg