Aurel Tămaş: «Avem mulţi urşi, dacă mai stăm aşa o să ne mănânce!»


    Solistul Aurel Tămaş doarme cu puşca în casă şi i-a pus gând rău lui Moş Martin
Solistul Aurel Tămaş doarme cu puşca în casă şi i-a pus gând rău lui Moş Martin

Pe solistul de muzică populară Aurel Tămaş (55 de ani) îl ştie o ţară întreagă. Însă nu mulţi au habar că el este un mare pasionat de vânătoare. Acum, în plin scandal cu puiul de urs care a fost împuşcat pe străzile din Sibiu, Aurel e intrigat că în România numărul acestor animale a crescut periculos de mult.

Cântăreţul venit din zona Clujului se relaxează la vânătoare. Contactat, recent, de reporterii Click!, Aurel Tămaş ne-a vorbit cu patimă despre acest hobby: “Ultima dată am fost acum două săptămâni. Am vânat ceva când m-am dus, dar nu mă duc în mod special pentru asta, ci pentru a mă întâlni cu diverşi oameni, cu care mai stau de vorbă, despre una-alta”, susţine el.

Are şi nemulţumiri: “Vreau să spun că în ţara noastră sunt foarte mulţi urşi şi că dacă mai stăm aşa o să ne mănânce ăştia! Numărul lor este aproximativ la fel de mare ca cel din Europa, nu se poate aşa ceva. Urşii trebuie ţinuţi sub control pentru că pot fi un pericol pentru oameni. Trebuie să se întâmple ceva rău în România ca să nu mai fie aşa mulţi, altfel nu o să se ia nici măcar o măsură cu ei”, a mai punctat ei. Pentru că pădurile noastre sunt încă pline de animale sălbatice, pasionaţi din toate ţările europene vin în România ca să practice vânătoarea. Se estimează că în munţii noştri trăiesc circa 6.300 de urşi, în timp ce în Munţii Pirinei (la graniţa dintre Franţa şi Spania) sunt cel mult 25 de exemplare. La noi în ţară sunt mai multe specii protejate prin lege, inclusiv ursul carpatin, lupul, capra neagră şi pisicile sălbatice.


    Aurel Tămaş  iese adesea  la vânătoare  de mistreţi
Aurel Tămaş iese adesea la vânătoare de mistreţi

Prezintă emisiunea «Minunile lui Tămaş» la Look TV

Aurel Tămaş s-a născut pe 16 aprilie 1961, în comuna Borşa (Cluj). Este căsătorit cu Marieta, fostă dansatoare, şi împreună au un fiu. Aurel prezintă la Look TV, post tv din Cluj, emisiunea de divertisment ”Minunile lui Tămaş”. Are agenda plină de concerte: “Zilele astea am un spectacol la Zalău, după care ne pregătim de Ziua de 1 Decembrie. Voi mai cânta în Austria şi în Milano”, ne-a mai spus artistul de muzică populară.

simeon stalpnicul png
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Jorge la Survivor (1) jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose png
adriana bahmuteanu
simona musca 1 jpg
baza keanu reeves (gettyimages) jpg
165683789 317218509797000 3646891836978636971 n jpg
312433678 1116697535682926 7196643529606951916 n jpg