Azi e ziua ei! N-ai să crezi ce a făcut Maria Buză înainte de a deveni celebră


    Maria Buză a fost făcută să fie pe scenăfoto: arhiva personală
Maria Buză a fost făcută să fie pe scenăfoto: arhiva personală

Îndrăgita artistă nu a fost întotdeauna în centrul atenţiei, în lumina reflectoarelor. În copilărie, Maria Buză visa la altă meserie, însă viaţa a dus-o către scenă. Azi împlineşte 49 de ani.

Maria Buză, una dintre cele mai apreciate cântăreţe şi actriţe de teatru, s-a născut pe 26 februarie 1969, în Bucureşti. Deşi a fost absolventă a “Academiei de Teatru și Film”, promoția 1997,  Mariei Buză i-a plăcut să se exprime prin muzică și dans încă din adolescență, fiind atracția găştii atunci când mergea în discotecă. Însă până când să dea la Teatru avea alte aspiraţii pentru mai târziu. Își dorea să ajungă balerină, însă părinții ei nu aveau posibilitățile materiale necesare pentru a o ajuta. Au reușit în cele din urmă să strângă suma de bani necesară și au înscris-o la Școala Populară de Artă, unde a făcut balet doi ani și apoi dansuri populare.


    Maria Buză (stânga), în tinereţefoto: arhivă personală
Maria Buză (stânga), în tinereţefoto: arhivă personală

Doi ani, din '87, până în '89, a lucrat la un centru de calcul, unde era operator calculator: "Lucram două săptămâni pe lună și în celelalte două nu făceam nimic, ne plictiseam de moarte.... Colegele mele scoteau scaunele dintre birouri, le rânduiau, iar eu, în fața lor, începeam să fac tot felul de tâmpenii și drăcovenii. Era show. Trecea timpul mai ușor și mai plăcut, iar șefa mea îmi zicea: <Măi, Maria, du-te și tu la un concurs, fă ceva, pleacă naibii de-aici!>. Îndrumată să dea la Teatru de prietena ei, Lia Bugnar, care la momentul respectiv era studentă în anul II, Maria a intrat a treia și așa a început cariera ei în Teatru. Însă la admiterea în facultate, la proba muzicală, “când a fost să aleg și eu un cântecel, mi-am dat seama că nu știu nici unul cu text complet. Și o prietenă zice: <Tu știi o strofă din <Mai ții minte măi, dragă Mărie>, o strofă din <Cine iubește și lasă>, dar știi ceva și din Whitney Houston, și din Mariah Carey. Facem așa: dai dintr-una-ntr-alta>. Și am făcut un potpuriu, un colaj, pornind de la ceea ce știam eu. Și le-am legat într-un mod foarte interesant. Ceva de genul: <Cine iubește și lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă/ Târâișul șarpelui și pasul gândaculuiiiiiiiuuuuu Uuu, will allways love youuuu>. Momentul acesta i-a surprins plăcut pe cei din comisie. Când am intrat în facultate, eram deja cunoscută pentru asta", povestea actriţa într-un interviu pentru ziarul „Adevărul”.

business 816491 1920 jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
Putin şi Lukaşenko FOTO EPA-EFE
Anamaria Prodan si fiica ei Sarah Dumitrescu FOTO Facebook
image
image
image
image
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
ruxi bas  crop 1635169168 jpg
foto1 parada GettyImages jpg
dana rogoz sot radu dragomir jpg
diana sucu si dan sucu jpg