Azi gătește pentru vedete, ieri se hrănea la biserica săracilor
Ieri, un tânăr cu posibilități reduse, dar cu visuri mărețe, azi unul dintre cei mai cunoscuți bucătari și patron de restaurant în București. Chef Nicolai Tand și-a clădit succesul cu mari zbateri: a dormit în cimitir de mașini, a fost șofer de ambulanță, a vândut ziare și a mâncat la biserica săracilor.
Un nou show lacrimogen, cu povești impresionante, își face loc de azi, 8 Martie, în grila postului Happy Channel (fostul Euforia TV). „Dreptul la fericire” va fi difuzat de la ora 20.00 (urmând ca din 9 martie să fie difuzat în două părți, de la 17.00, la ora 18.00, prima parte și de la ora 20.00, a doua parte). Emisiunea își propune să prezinte și să găsească soluții pentru problemele și traumele cu care se confruntă femeile. Timp de trei luni, cinci doamne cu povești de viață incredibile vor intra în “Casa Fericirii” în încercarea de a-și depăsi traumele, de a-și regăsi drumul spre o viață normală și de a motiva, prin puterea exemplului, alte femei aflate în situații similare. Ele nu vor fi însă singure, căci în cas se vor perinda, pe rând, multe vedete cu povești similare.
Invitatul primei ediții este chef Nicolai Tand. Prezentatorul emisiunii “Star chef” (Antena Stars) a gătit împreună cu cele cinci doamne, dar le-a și șocat cu povestea lui de viață. Una incredibilă, ținând cont de mărturisirile pe care Nicolai ni le-a făcut și nouă.
“M-a bucurat invitația făcută, pentru că îmi place să ajut oameni, îmi place să le împărășesc din experiența mea de viață. Așa cum le-am spus și doamnelor aflate în casă, e foarte important să punem tot timpul binele în față, să credem, să visăm, să luptăm. La 20 de ani am plecat în lume pentru că aveam un vis! Ca să ajung în Franța, țara în care visam să mă realizez, am trecut prin Iugoslavia, prin Italia. Aici m-am oprit câteva săptămâni pentru că nu aveam viza de Franța. Din nefericire, nu am mai avut nici bani, așa că am ajuns la Roma, am dormit în cimitire de mașini și am mâncat la biserica săracilor. În ’94 am ajuns în Franta, la început vindeam ziare pentru că nu cunoșteam limba, am lucrat pe șantier, doi ani am fost șofer de ambulanță, după care am început munca în restaurant. La început spălam vase, iar apoi am devenit director de sală. Până la urmă, fiecare viață e o poveste, important e să învățăm din fiecare pas pe care îl facem și să avem încredere în visurile noastre!”, povestește Nicolai, care în prezent e unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din industria gastronomică și proprietarul unui restaurant de lux în București.