Băiețelul lui Lili Sandu a împlinit o lună. Vedeta a dezvăluit ce probleme a avut Thomas după ce s-a născut

Ultima actualizare:

    Lili Sandu, Silviu Țolu și fiul lor, Thomas Jayfoto: Instagram
Lili Sandu, Silviu Țolu și fiul lor, Thomas Jayfoto: Instagram

Lili Sandu și Silviu Țolu sunt fascinați de băiețelul lor, Thomas Jay, așa că ziua în care micuțul a împlinit o lună a fost marcată cu urări emoționante. Celebra mămică a povestit și de ce a fost nevoită să stea 10 zile în maternitate.

Lili Sandu (41 de ani) a devenit mămică pe 10 august, însă s-a externat abia după 10 zile, din cauza unor complicații care au apărut în cazul micului Thomas Jay. Așteptarea a fost una dificilă atât pentru Lili, cât și pentru logodnicul ei, Silviu Țolu, nerăbdător să îi întâmpine acasă pe mămică și pe noul membru al familiei.

Micuțul a avut o formă mai invazivă de icter

Zilele trecute, vedeta a explicat ce s-a întâmplat, de fapt, și și-a liniștit admiratorii de pe rețelele sociale. "Eu cred că de câteva ori în viață ni se întâmpla ca Dumnezeu să ne trimită niște îngeri prin oamenii care apar, ca un răspuns, la rugăciunile noastre. Pentru mine, doamna doctor Cornelia Preda, șefa secției de neonatologie de la maternitatea Sanador, a fost acest semn divin atunci când la mai puțin de 24 de ore de la nașterea lui TJ și a dat seama că o formă mai invazivă de icter se instalase. Au urmat 8 zile de lampă (n.r. ultraviolete), perfuzii și durere în suflet pentru mine, ca mamă, dar la finalul lor, profesionalismul doamnei doctor ne făcuse Învingători. Ieri (n.r. 7 septembrie) cu mare drag ne-am revăzut la control și puiul meu este în perfectă stare de sănătate, iar bilirubina, în limite normale!"

Ce s-a întâmplat de fapt?

Lili Sandu a povestit pe blog totul despre experiența nașterii și despre problemele pe care le-a avut bebelușul. "A fost vorba de o incompatibilitate între grupa mea de sânge și cea a lui Silviu, care a creat niște anticorpi, aceștia urcând nivelul bilirubinei și creând acest icter mai pronunțat. A contribuit la starea mea și faptul că nu l-am putut avea pe Silviu fizic lângă mine, că nu am putut primi vizitatori, dar astea sunt timpurile și trebuie să ne adaptăm".

Ce este icterul la nou născuți

"Fenomen întâlnit la 85% dintre bebeluși, icterul fiziologic se manifestă prin modificarea culorii pielii și a mucoaselor, adică se îngălbenesc, între a doua și a patra zi de viață. Îngălbenirea se poate accentua în următoarele zile, însă dispare de la sine între una și trei săptămâni. Schimbarea culorii este vizibilă în zona toracelui și a feței, colorația galbenă mai pronunțată determinând somnolență și lentoare la bebeluș. Daca persistă mai mult de trei săptămâni, este simptomul unei stări patologice (afecțiuni hematologice și hepatice)", se arată pe site-ul Sanador.ro.

Citește și:

Lili Sandu a născut un băiețel de nota 10. ”Au curs multe lacrimi de fericire”

Lili Sandu, petrecere pentru fiul ei, Thomas Jay. Cum a arătat decorul și cine au fost invitații

image
image
image
image
image
image
banner oana zăvoranu png
Prințesa Diana  sursa   GettyImages jpg
banner alexandru arșinel png
banner chef florin dumitrescu
banner nelu ploieșteanu png
Alina Sorescu si Alexandru Ciucu