Bianca Patrichi: Port un nume cu greutate, am simțit mereu presiunea lui

Ultima actualizare:

    Bianca Patrichi prezintă rubrica meteo și face sport în cadrul matinalului de la TVR 1, “Cu capu-n zori”foto: Zoltan Lorencz / Click!
Bianca Patrichi prezintă rubrica meteo și face sport în cadrul matinalului de la TVR 1, “Cu capu-n zori”foto: Zoltan Lorencz / Click!

Are un nume greu şi o responsabilitate artistică uriaşă de dus mai departe. V-o prezentăm pe Bianca Patrichi, una dintre nepoatele actriţei Gina Patrichi, şi, de asemenea, ale coregrafului Cornel Patrichi. Bianca este Crăciuniță pentru revista Click! TV care apare vineri, 18 decembrie, împreună cu ziarul Click! Cu această ocazie ne-a oferit un interviu amplu și posibilitatea să o descoperim sau cunoaște mai bine.

Bianca s-a născut la 2 iunie 1989, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Capitală şi este licenţiată a Facultăţii de Coregrafie din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”. Recent, a debutat în televiziune, ca prezentatoare a rubricii Meteo din cadrul matinalului de la TVR 1, “Cu capu-n zori”, acolo unde se ocupă şi cu “ora de sport”.

Cum ai fost cooptată în echipa matinalului “Cu capu-n zori” de la TVR 1?

Timp de cinci ani am lucrat în Antena 1, unde am cunoscut-o şi pe Augusta Lazarov. La începutul pandemiei am publicat online câteva videoclipuri în care propuneam diverse exerciţii fizice pentru oamenii care sta u în faţa calculatorului foarte mult timp şi într-o zi am fost căutată de Augusta, care m-a întrebat dacă aş vrea să fac parte din echipa matinalului. Am acceptat cu bucurie şi iată-mă aici.

Bianca, sexy-Crăciuniță pe coperta revistei Click! TV - cel mai citit și îndrăgit ghid tv din România

Bianca Patrichi mărturisește că este foarte optimistă din fire
Bianca Patrichi mărturisește că este foarte optimistă din fire

Ce rol ai?

Eu sper în primul rând să aduc măcar câte un zâmbet pe faţa telespectatorilor, pentru că avem nevoie să zâmbim, mai ales în această perioadă mai grea. În afară de acest lucru important, zic eu, fac mişcare împreună cu cei de acasă. În fiecare zi propun câte un scurt program de mişcare diferit: dans, yoga-pilates, stretching, zumba, aerobic etc. Şi, bineînţeles, le spun şi cum să se îmbrace atunci când pleacă de acasă, eu fiind responsabilă şi cu prezentarea informaţiilor despre meteo.

Eşti la prima experienţă de prezentator tv?

Da. De altfel am şi avut emoţii foarte mari la primele emisiuni, dar îmi place foarte mult! Şi mă simt foarte bine alături de colegii mei şi de întreaga echipă.

N-a fost foarte apropiată de rudele sale celebre, dar le-a admirat foarte mult

  • Ai în familie artişti foarte îndrăgiţi de români, Gina Patrichi, Cornel Patrichi... Mai sunt şi alţii şi nu ştim?

Da, eu! Glumesc! Sunt sigură că vă veţi obşinui şi cu mine, cu optimismul meu, cu glumele mele.

  • Ai avut o relaţie apropiată cu cei doi?

Din păcate nu. Gina Patrichi a plecat dintre noi când eu eram foarte mică, iar cu domnul Cornel Patrichi pur şi simplu nu m-am intersectat decât o dată, din întâmplare, într-o parcare. Moment în care am fugit spre el extrem de emoţionată, să-i spun că eu sunt acea Bianca Patrichi despre care el deja ştia.

  • Şi tu eşti, la rândul tău, coregraf. De unde pasiunea pentru această artă?

Zic că tocmai de la cei doi am moştenit această înclinaţie artistică.

  • Cum profesezi în momentul de față?

Predau dans contemporan și jazz la Casa de Balet București, unde lucrez atât cu amatori, cât și cu profesioniști. Sunt mândră că facem cele mai premiate coregrafii la nivel internațional! Iar în fiecare dimineata sunt “Cu capu-n zori”, la TVR 1.

Bianca Patrichi adoră dansul contemporan, iată dovada!

  • Care sunt cele mai mari realizări ale carierei tale de dansator?

Am avut ocazia să dansez în diverse proiecte de film, în care am lucrat cu mai mulți coregrafi de renume din America și nu numai.

  • Dar de coregraf?

Sunt încântată să fiu coregraf în multe proiecte, pentru diverse filmări, evenimente și așa mai departe. Dar cred că satisfacția cea mai mare o am atunci când muncesc alături de un elev de-al meu, când îl formez și creez un moment special pentru el, la fel cum mă bucur atunci când munca îmi este apreciată de oameni importanți de specialitate din toată lumea.

  • Cum consideri că te-a ajutat exemplul artistic al unchilor tăi celebri în cariera ta?

Am simţit o oarecare presiune tot timpul, pentru că port un nume cu greutate. Am muncit enorm până acum şi încă o fac, pentru a mă ridica la înălţimea lor. Bineînţeles că i-am studiat pe amândoi şi am încercat să caut în mine atuurile pe care le-am văzut la ei.

Viața unui dansator e relativ scurtă pe scenă, ce ai în plan să faci în viitor?

Probabil că voi face ce fac și acum, duc mai departe experiența mea acumulată, viziunea și trăirile ajutând copiii să se dezvolte, iar dansul să nu își piardă valoarea. Voi găsi mereu moduri de a-mi alimenta nevoia de a crea, nevoie pe care o are, cred, orice artist.

  • Ce a însemnat anul 2020 pentru tine şi ce aşteptări şi dorinţe ai de la 2021?

2020 pentru mine a venit cu schimbări de la un cap la altul. A fost plin cu de toate. Viaţa mea s-a schimbat şi, deşi mă panicasem într-o perioadă în care toate proiectele mele artistice se blocaseră, iată că anul se încheie frumos pentru mine, culminând cu această minunată colaborare ca prezentator tv. Dacă mă gândesc la 2021, mă gândesc cu speranţa că vom putea relua activităţile artistice şi că ne vom putea bucura de viaţă cu tot ceea ce ne oferă ea. Nu îmi fac planuri în general, las lucrurile să vină la mine, pentru că ştiu că, orice ar fi, va fi bine.

  • Ai un iubit?

În momentul acasta nu, nu am nici soț, nici iubit. Dar nici nu mi-am făcut o imagine despre bărbatul ideal. Nu am nici o îndoială că voi ști atunci când îl întâlnesc.

Exerciții de făcut în fața computerului

La începutul pandemiei cu Coronavirus în România, Bianca Patrichi a realizat câteva clipuri cu exerciții fizice pe care le-a publicat pe canalul său de YouTube, dar și pe conturile pe care le are pe rețele de socializare. Tocmai această inițiativă a adus-o în atenția producătoarei matinalului de la TVR 1, care a cooptat-o în echipa emisiunii “Cu capu-n zori”. Acum, Bianca oferă idei de antrenamente fizice zi de zi în timpul săptămânii, în cadrul matinalului televiziunii publice.

Augusta Lazarov, responsabilă de noul matinal de la TVR. Cine va apărea pe post și cum arată echipa

Ce s-a ales de casele Corneliei Patrichi, după mutarea ei în Italia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net