Bunica Liviei Dil─â a ├«mplinit 100 de ani. Secretul care o ╚Ťine ├«n via╚Ť─â s─ân─âtoas─â

10 martie 2021
image
Toată familia s-a strâns în jurul bunicii Liviei Dilă, la aniversarea celor 100 de ani

Bunica Liviei Dil─â a ├«mplinit 100 de ani. Este ├«nc─â ├«n putere, iar p├ón─â acum doi ani nici nu a avut nevoie de ochelari. Tudora Radu a muncit p─âm├óntul, a crescut copii ╚Öi a evitat orice viciu care i-ar fi putut scurta via╚Ťa.

Tudora Radu se trage din satul tulcean Mineri. Un tărâm unde omul are toate șansele să bată orice record de vârstă. Tot aici a trăit și cea mai bătrână româncă, care în 2012 avea 112 ani.

Nu se ╚Ötie ce le ╚Ťine ├«n via╚Ť─â pe dobrogence, dar e clar c─â cu c├ót excesele sunt mai pu╚Ťine, cu at├ót ╚Öansele sunt mai mari.

Bunica Liviei Dil─â s-a n─âscut pe 17 octombrie 1920. A muncit din greu p─âm├óntul ╚Öi a crescut trei copii. B─âiatul este cel mai v├órstnic. Are 75 de ani ╚Öi se bucur─â c─â toat─â via╚Ťa a avut-o pe mama l├óng─â el.

image
Bunica și mama Liviei Dilă

Tudora i-a v─âzut cresc├ónd ╚Öi pe cei cinci nepo╚Ťi, care la r├óndul lor i-au d─âruit cinci str─ânepo╚Ťi. Cel mai mic are 7 luni ╚Öi a fost prezent ├«n bra╚Ťele mamei sale la aniversarea celor 100 de ani ai femeii.

Livia Dil─â: ÔÇŁBunica mea este vesel─â ╚Öi o mare povestitoareÔÇŁ

ÔÇŁE vesel─â, o mare povestitoare, d─â sfaturi, se uit─â la ╚Ötiri, comenteaz─â politic─â ╚Öi ├«n╚Ťelege perfect ce se ├«nt├ómpl─â acolo. A stat singur─â p├ón─â acum doi ani, dar acum locuie╚Öte la p─ârin╚Ťii mei ╚Öi abia a╚Öteapt─â vremea frumos─â s─â se ├«ntoarc─â ├«n gr─âdina ei cu flori de la MineriÔÇŁ, ne-a povestit frumoasa Livia Dil─â, care-╚Öi aminte╚Öte de pl─âcintele dobrogene cu iaurt pe care bunica i le f─âcea ├«n copil─ârie.

Bunica Liviei Dil─â nu a fumat ╚Öi nu a b─âut cafea toat─â via╚Ťa

╚śi dac─â v─â ├«ntreba╚Ťi care este secretul longevit─â╚Ťii, r─âspunsul este unul singur: f─âr─â vicii! Tudora Radu nu a fumat ╚Öi nici nu a b─âut vreodat─â cafea. ÔÇŁCiocne╚Öte un pahar la s─ârb─âtori, altfel nuÔÇŁ, m─ârturise╚Öte fosta prezentatoare, de 47 de ani.

image
Livia Dil─â, al─âturi de feti╚Ťa ei, Maria, de 13 ani

Iar bunica ei nu doar c─â a atins v├órsta senectu╚Ťii, dar a fost ocolit─â de bolile modernit─â╚Ťii, iar p├ón─â acum 2-3 ani nu a avut nevoie de ochelari.

Cel mai în vârstă român a trăit până la 172 de ani

Nici acum nu renun╚Ť─â la plimb─âri, chiar dac─â picioarele nu-i mai sunt la fel de puternice. S-a luptat o via╚Ť─â ├«ntreag─â s─â r─âzbeasc─â, iar c─âldura familiei i-a dat sens anilor care au trecut ca v├óntul ╚Öi ca g├óndul.

Cei mai longevini români din toate timpurile au fost Janos și Sara Rowin, din Caransebeș. Ambii au murit în anul 1727, la 172, respectiv 164 de ani.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Unde a disp─ârut Livia Dil─â dup─â ce s-a luptat cu o boal─â grea. Feti╚Ťa ei de 11 ani i-a fost alinare

Cel mai bătrân bărbat din lume, după moartea românului Dumitru Comănescu. Este cizmar și are 111 ani și 142 de zile

A murit Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat de pe planetă. Avea 111 ani și 231 zile

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 anda adam jpg jpeg
pepe si yasemine ody
Screenshot 2022 05 17 at 16 01 52 png
andreea marin iubit jpg
claudia patrascanu gabi badalau 0 jpeg
8 act ginghina jpg