Bustul lui Iurie Darie, stricat chiar de ziua lui

Ultima actualizare:

    Regretatul actor Iurie Darie ar fi împlinit ieri 87 de ani
Regretatul actor Iurie Darie ar fi împlinit ieri 87 de ani

Ieri a fost o zi cumplită pentru Anca Pandrea, care de aproape patru ani încoace îl plânge neîncetat pe “Iura al ei”. Regretatul actor ar fi împlinit 87 de ani, iar văduva lui a vrut să-l comemoreze cum se cuvine. Pandrea este însă foc şi pară, pentru că bustul pe care ar fi vrut să-l monteze ieri la cimitir este într-o stare deplorabilă.

A investit timp, efort şi bani grei pentru ca faimosul bust al lui Iurie Darie, sculptat de maestrul Constantin Sinescu, să fie montat la cimitirul Sf. Vineri chiar ieri, 14 martie, când actorul ar fi împlinit 87 de ani. Planurile i-au fost date însă peste cap, iar Anca Pandrea (69 de ani) este acum un car de nervi. Lucrarea este complet deteriorată, scorojită şi zgâria­tă. Reporterul Click! a vizitat-o acasă pe actriţă care, printre sughiţuri de plâns, ne-a spus cum s-a ajuns în această situaţie.

“Sunt supărată, am plâns, pentru că i-am promis lui Iura că pe 14 martie, de ziua lui, o să-i montez bustul la cimitir. Nu credeam că o să dau de oameni neserioşi. Sculptorul Constantin Sinescu ne-a făcut cadou lucrarea, însă turnarea în bronz am plătit-o din banii mei şi ai lui Iura, aproape 100 de milioane. Cel care s-a ocupat ne-a ­asigurat, scrie şi în acte, că este bronz de cea mai bună calitate, însă atunci când s-a apucat profesorul Sinescu să îl şlefuiască, au început să apară găuri şi să se degradeze. Am ajuns la concluzia că este numai alamă (aliaj de cupru şi zinc), iar bronzul ­lipseşte cu desăvârşire. Mi-am cerut banii înapoi, mi-a adus deja o tranşă domnul Adrian Bălan şi urmează să recuperez restul de bani, ca să pot trimite lucrarea la Miercurea Ciuc şi să fie turnată încă o dată în bronz”, ne-a explicat Anca Pandrea.

Şi, pentru că planurile i-au fost date peste cap, actriţa şi-a alinat dorul de Iura uitându-se pe fotografiile din album. Odinioară, în casa lor, de ziua lui Iura era petrecere mare. “Îi plăcea să se veselească, spunea bancuri, glume, îi servea pe invitaţi cu vin de la noi din beci, ţin minte că veneau asistentele de la Floreasca, una, câte una să-l pupe şi să-i aducă flori. Aveam invitaţi şi invitaţi - Gheorghe Dinică, Ştefan Banică senior, Ernest Maftei - era ca într-o piesă de teatru”, ne-a mai mărturisit actriţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net