Buzdugan: «M-am întors la Dumnezeu»

30 septembrie 2015
article img
Daniel Buzdugan (41 de ani) a văzut moartea cu ochii la începutul acestui an

Face farse, este un tip glumeţ, însă nimeni nu bănuieşte că Daniel Buzdugan este un om credincios. E adevărat că realizatorul de radio şi tv s-a apropiat mai mult de Dumnezeu după o întâmplare care putea să-l coste viaţa.

Mai precis, pe 7 ianuarie, Daniel Buzdugan a fost la un pas de moarte. Se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop. El a luat toată întâmplarea ca pe un semn, o situaţie cu ajutorul căreia l-a descoperit şi s-a apropiat de Dumnezeu. Buzdugan a povestit tragedia din ziua de Sf. Ion, după ce s-a rugat la mormântul părintelui Boca.

article img

”M-am dus să fac un duş. N-am apucat să intru în cadă pentru că am alunecat pe gresia care era udă. În cădere m-am izbit cu capul de cadă şi apoi de gresie. Am ameţit şi am început să văd negru în faţa ochilor. Mă luase frica. Frica de moarte. Am început să mă rog încontinuu: «Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieşte-mă pe mine păcătosul robul tău Daniel şi Sfinte Părinte Arsenie Boca roagă-te pentru mine». Mi-am revenit cât de cât. Nu-mi venea să cred ce mi se întâmplase şi mai ales cât de rapid a fost totul, fulgerător”, a scris Buzdugan.  În urma accidentului, a ajuns la spitalul din Deva, apoi la cel din Bucureşti unde a fost operat cinci ore la umăr. Concluzia acestui eveniment tragic? ”Vreau să vă spun că perioada aceea a fost una foarte benefică sufletului meu, m-am întors la Dumnezeu, am fost mai aproape de El. Mi-am dat seama că nu întâmplător am păţit chestia asta la câteva ore de la prima mea vizită la mormântul părintelui Arsenie Boca”, a spus Buzdugan, ieri, cu ocazia a 105 ani de la naşterea părintelui.

Click! spune

article img

Arsenie Boca a fost unul din cei mai mari duhovnici ai României. A fost arestat, torturat de fosta Securitate  și alungat de la mănăstire, pentru convingerile religioase. A lăsat mai multe profeții, unele chiar pe zidurile Bisericii Drăgănescu, pe care a pictat-o. A murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Prislop.

Bambi, ghinion după ce au luat  pietricele de la mormânt

Surorile Raluca și Denisa Tănase, componentele trupei Bambi, cred și ele foarte mult în Dumnezeu. La fel ca și Daniel Buzdugan, cântărețele au primit și ele un semn după ce au fost la mormântul părintelui. “Am fost la Prislop şi, la plecare, am luat pietricele de la mormântul lui Arsenie Boca. Am luat şi pentru prieteni... În acea perioadă ne-a mers foarte rău! Şi când am realizat noi că nu trebuia să le luăm, am făcut iar un drum la mormânt şi le-am pus înapoi. Acolo era o măicuţă, căreia i-am povestit ce am făcut, şi ne-a spus să le punem înapoi şi să ne cerem iertare părintelui”, a spus Denisa.

article img
Surorile Tănase au mai vizitat de cinci ori mormântul duhovnicului