Când va vedea Dana Deac primele rezultate după iradierea cu iod în urma căreia a stat izolată de lume

Ultima actualizare:

    Dana Deac a aflat recent că suferă de cancer tiroidian pentru care a fost operată şi a făcut razeFoto: arhivă personală
Dana Deac a aflat recent că suferă de cancer tiroidian pentru care a fost operată şi a făcut razeFoto: arhivă personală

Ce a fost mai greu a trecut, dar Dana Deac nu a scăpat de emoţii. După iradierea cu iod pe care a făcut-o în Turcia, jurnalista a fost nevoită să stea izolată într-un buncăr şi să facă faţă efectelor secundare. Ea va afla abia peste câteva luni dacă metoda de tratament asupra căreia a convenit cu medicul a dat sau nu rezultate.

Nu-i place să se plângă, deşi după zece ani de la forma de cancer de sân pe care a făcut-o, boala a recidivat. Dana Deac (55 de ani) s-a operat în luna august la un spital din Turcia pentru că, susţine ea, în urma iradierilor pe care le-a făcut în 2008 s-a ales cu un alt cancer. Recent, ea a făcut iradiere cu iod pentru tiroida care i-a fost îndepărtată chirurgical şi a povestit cum a trecut peste această experienţă.

"Buncărul nu este ceva atât de neprietenos şi aţi văzut din imagini. Eu mă simt încă neadaptată la viaţa exterioară, pentru că organismul meu nu se reglează aşa cum ar trebui. Sunt nişte efecte secundare, cărora trebuie să le fac faţă, dar nu mă plâng. Rezultatele la această iradiere cu iod pe care eu am făcut-o se vor vedea abia peste şase luni, aşa că în tot acest timp voi avea mari emoţii. Îi sfătuiesc pe toţi cei care trec prin aşa ceva să întrebe ce efecte au tratementele pe care le fac. Atunci când nu ţi se spune, trebuie să întrebi tu, să fii curios. Lucrurile astea sunt posibile şi alegerea pe care o faci trebuie să fie una măsurată, bine asumată. Să întrebe care sunt riscurile şi să stea de vorbă cu un al doilea medic, a doua opinie contează foarte mult. Cancerul şi bolile sunt diferite de la om la om. Pentru unii tratamentele pot fi fără efecte secundare, iar opentru alţii, aşa ca mine, tratamentul a avut acest efect secundar, un cancer tiroidian. Şi eu am avut foarte multe invitaţii pentru a alege tratamente alternative, dar eu sunt cea care hotărăsc ce se întâmplă cu mine. Corina Georgescu este psihologul mei. Ea îmi dă curaj să merg mai departe, dar şi credinţa mea în Dumnezeu şi în puterea pe care o am este ceea ce salvează. Eu am zis de fiecare dată că negociez, nu lupt, cu o boală cum este cancerul", a spus Dana Deac într-o intervenţie telefonică la emisiunea lui Mihai Morar de la Antena Stars.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
Ziua memorabilă a început cu formarea celor două echipe, a Curajoșilor și a Iepurașilor Sălbatici
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net