Cântăreaţa Alina Radi, mărturii terifiante după furtuna din Grecia: «Copacii cădeau ca popicele!»

Ultima actualizare:

    Alina Radi şi băieţelul ei DarioFoto: arhivă personală
Alina Radi şi băieţelul ei DarioFoto: arhivă personală

Un grup de români din Timişoara a trăit spaima vieţii lor în Halkidiki, zilele trecute când o furtună devastatoare a făcut ravagii în Grecia. Între turişti se află şi cântăreaţa de muzică populară Alina Radi, aflată în vacanţă cu fiul ei Dario, în vârstă de 4 ani. Solista a povestit pentru Click! momentele de coşmar prin care a trecut, clipe în care s+a temut pentru viaţa ei şi a băieţelului ei.

Nimic nu avea să anunţe haosul produs de furtuna care s-a abătut zilele trecute asupra Greciei. Alina Radi, aflată în vacanţă alături de alte 7 familii de români şi 12 copii, s-a speriat teribil când a văzut că rafalele de vânt au smuls acoperişuri, au pus copaci la pământ şi a măturat totul în jur. Solista, originară din Timişoara, a povestit pentru Click! cum s-a văzut prin ochii ei ciclonul care a produs pagube importante în Halkidiki şi în urmă căruia 7 persoane şi-au pierdut viaţa. Printre victime se află şi o româncă, împreună cu copilul ei. 

"Totul a început de pe plajă, cu tunete şi fulgere. În acel moment toată lumea fugea să se adăpostească. Când am ajuns la hotel, aflat la 15 kilometri distanţă, a început să plouă, iar grindina ne lovea în moalele capului. Precipitaţiile nu mi s-au părut atât de puternice, pe cât mi s-au părut rafalele de vânt. O mămică şi copilaşul ei s-au aşezat la masă, la o terasă, dar nu a apucat să ia decât două guri de mâncare când acoperişul a picat peste ei şi au murit pe loc. Ghidul nostru ne-a povestit şi cum un copac s-a prăbuşit peste un tătic şi copilul lui, ăn timp ce căutau adăpost. Noi ne-am îngrozit. Totul în jur a fost măturat de ape. Copacii, acoperişurile şi terasele au fost practic luate de vânt. Pe drum curgeau şuvoiauje de apă cu mâl. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea. Să vezi cum cad copacii pe drum ca popicele e ceva ce nu poţi descrie în cuvinte. Curentul electric a fost întrerupt, iara avaria a ţinut până a doua zi. Noi suntem o gaşcă mare de români, 8 familii cu 12 copii. Am vrut să ne întoarcem acasă, dar acum că s-a îndreptat vremea, de parcă nimic din tot haosul ăsta nu ar fi avut loc, ne-am decis să stăm până la finalul sejurului", ne-a povestit Alina Radi.

7 morţi şi 100 de răniţi după furtuna din Halkidiki

Doi turişti români, o femeie şi un copil, au murit în Nea Plagia, miercuri, după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit în timul unei furtunii. Alte cel puţin 100 de persoane au fost rănite, dintre care 23 au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind spitalizate. Victimele sunt un cuplu din Cehia, cei doi români şi doi ruşi, dar și o altă persoană al căruit trup a fost găsit ulterior în mare. 

Prognoza meteorologilor este îngrijorătoare. Deşi acum pericolul a trecut, se pare că un nou ciclon va ajunge în curând din nou în Grecia, Italia, dar și în Marea Neagră. "Un alt ciclon este în dezvoltate și va lua naștere în cursul zilei de vineri, va afecta Italia, va ajunge spre Marea Egee, deci din nou Grecia, și va urca spre Marea Neagră. Acest ciclon va aduce din nou furtuni, poate nu la fel de intense pentru că temperaturile au mai scăzut. Este o circulație la nivelul emisferei deosebită față de ce ne-am obișnuit”, a explicat meteorologul Simona Căpșună la Digi24.

Citeşte şi:

VIDEO Tornadă în Grecia. Șapte morți, printre care doi români, în urma unei furtuni puternice

VIDEO Imaginile terorii. Tornada din Grecia a făcut ravagii și a măturat totul totul în cale

image
image
image
image
image
image
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net