Cântăreaţa Annely Cole îţi dă trei reţete «îngrozitoare» de Halloween
Arată „de groază” în farfurie, însă la gust sunt delicioase. Vorbim despre păianjenul din brioşă, de ochii de vampir din gogoşi cu dulceaţă şi de pălăria vrăjitoarei dintr-un cornet cu îngheţată, glazurat cu ciocolată. Reţetele nu sunt greu de făcut şi sunt tocmai bune pentru Halloween-ul pe care îl sărbătorim la 31 octombrie.
Bucătăreasa „de serviciu” este azi, pentru dumneavoastră, cântăreaţa Annely Cole. Roşcata din fosta trupă Sweet Kiss, care făcea furori cu piesa „Alin Alin” prin anii `90, şi-a descoperit marea pasiune pentru gătit datorită fiului ei, Mario (7 ani), ca să-l facă să mănânce. A făcut cursuri în Italia, ţară în care a locuit câţiva ani, iar acum, întoarsă în ţară, a decis să-şi ducă pasiunea către un alt nivel. „Mulţi prieteni care mâncau la mine obişnuiau să mă tot sune să-mi ceară reţete. Unul dintre ei mi-a dat o idee genială – să mă filmez când gâtesc ceva şi să public pe Internet, ca să se uite acolo şi să nu mă mai deranjeze. Mi s-a părut o idee super să împărtăşesc pasiunea şi secretele bucătăriei mele cu cei din jur”, spune artista. Zis şi făcut. Annely şi-a creat un canal de youtube unde postează filmuţele cu reţete apetisante. Acum, că se apropie Halloweenul, a început deja să experimentele reţete care mai de care mai îngrozitoare.
Îngheţata vrăjitoarei
Ingrediente: îngheţată după preferinţe, bombonele, 3 biscuiţi digestivi, conuri de îngheţată şi 200 g ciocolată de casă
Mod de preparare: Ciocolata se pune într-un vas termorezistent, deasupra unui alt vas cu apă, de pe foc, pentru a se topi fără să se prindă de vas. Conurile se umplu cu îngheţată, li se pune, pe post de capac, câte un biscuite digestiv şi se aşează cu gura în jos. Apoi se glazurează cu ciocolată. „Pălăria” formată se ornează cu bombonele pe margine şi se dă la congelator.
Dacă vrei să vezi cum a realizat Annely Cole această reţetă, urmăreşte filmuleţul de mai jos.
Brioşă păianjen
Ingrediente: Pentru cupcake – 25 g cacao amară, 70 ml apă caldă, 115 g unt la temperatura camerei, 200 g zahăr, 180 g făină, 2 ouă, 2 lingurițe praf de copt. Pentru ornat - bomboane mici maro sau ciocolată rasă, pastă de zahăr culoare verde, 16 sticksuri fără sare pentru fiecare cupcake.
Mod de preparare: Amestecăm untul cu zahărul ,după care încorporăm pe rând ouăle. Oprim mixerul şi adăugăm făina, praful de copt și un praf de sare. Adăugam cacao dizolvat în apă călduță, omogenizăm și umplem forma de cupcake până la jumătate, după care băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute (la 180 grade). Până se coc brioşele, topim ciocolata la bain marie și glazuram sticksurile, le aşezam pe o hârtie de copt si le băgăm la congelator, iar din pasta de zahăr formăm doi ochi cât mai mici, la care în mijloc punem, cu ajutorul unei scobitori, un punct de ciocolată topită. Aşezăm cupcake-urile pe o farfuriuță de cafea, le ungem cu o compoziție de apă și zahăr pudră care ne va ajuta să lipim mai ușor bombonelele sau ciocolata rasă. Sticksurile le rupem în așa fel încât “picioarele” din față să fie mai scurte decât cele din mijloc și la fel cu cel din spate. Formăm fiecare picior din două bucăți, una scurtă şi alta lungă, pe care le lipim cu ciocolată topită. După ce se întărește, totul se montează pe brioşă.
Ochi de vampir
Ingrediente: 2 gogoși tip papanași, zahăr pudră, bombonele galbene, gem de căpșune, 2 picături de colorant alimentar roșu, topping de căpșune
Mod de preparare: pudrăm gogoșile cu zahăr, le umplem în mijloc cu gem de căpșune (ne putem folosi de o seringă de bucătărie). Lipim câte o bomboană în mijloc în așa fel încât să creăm un ochi. În mijlocul bombonelor punem o picătură de topping de oțet balsamic sau de ciocolată. Luăm circa 2 linguri de topping de căpșune la care adăugam 2 picături de colorant alimentar roșu și amestecam bine. Cu ajutorul unei lingurițe creăm multe “vene” roșii pe marginea gogoșii.